KORUPCIJA

Osječki policajac za pomoć na slučaju tražio 3000 eura

Osijek, 020813.Privodjenje policajaca iz PU Vukovarsko-srijemske i PU Osjecko-baranjske i civila osumnjicenih za mito.Na fotografiji: privodjenje osumnjicenih u osjecki USKOK.Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / Cropix

Osječki policajac našao se u četvrtak na meti Uskokove istrage nakon što je dan ranije preuzeo 3000 eura mita od uvoznika automobila kojega je 'ulovio' s lažnim registarskim pločicama.

Istraga protiv 36-godišnjeg policajca II. osječke policijske postaje pokrenuta je zbog sumnje da je još u studenom prošle godine osobi za koju je utvrdio da je na uvezeni automobil stavila nepripadajuće registarske pločice, ponudio "pomoć" tijekom kriminalističkog istraživanja.

Uskok tvrdi da je nakon toga u više navrata ulazio u MUP-ov informacijski sustav "radi provjere o toj osobi i članovima obitelji". Navodno je ponudio da će srediti da se kaznena prijava odbaci kao i da će od policijske službenice zadužene za predmet zatražiti da se obustavi daljnje kriminalističko istraživanje protiv te osobe i tvrtke koja je uvezla automobil, izvijestio je Uskok.

Zauzvrat je isprva tražio 50.000 kuna, a nakon što je preuzeo 500 kuna policajac se predomislio i zatražio mito od 3000 eura koje je, prema tvrdnjama Uskoka, preuzeo u srijedu, dan prije pokretanja istrage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:38