AGRESIVNI MLADIĆI

Osijek: Vozača autobusa tukli kamenom po glavi. Javni gradski prijevoz ukida noćne linije i proziva sudstvo

 Duje Klarić/Cropix

OSIJEK - Zbog napada na svog kolegu Adama Čolića (47), koji je u noći s petka na subotu pretučen na radnom mjestu, vozači osječkog GPP-a odlučili su, uz potporu uprave i direktora tvrtke Igora Medića, do daljnjega prekinuti s noćnim vožnjama od ponoći do 5 ujutro. Vozača autobusa Čolića su oko 00.10h na Zelenom polju pretukla četvorica mladića, koji su ga, prema riječima sindikalista Boška Aničića, tukli kamenom u glavu, zbog čega je završio na poluintenzivnoj njezi KBC Osijek s brojnim hematomima po tijelu i ozljedom glave.

- Ovo je u dva tjedna drugi napad na naše radnike u noćnim vožnjama i to više nećemo tolerirati. Na žalost, čini se da smo u borbi protiv vandalizma ostali sami, a najveći problem je u sudstvu.

Danas imamo situaciju da je naš djelatnik, koji je branio jednu putnicu od napada skupine mladića, optužen za napad na njih. Za poznati slučaj od prije godine i pol, kada je umirovljenik Jakov Sentić uhvatio vandala koji je razbijao autobus, još nije zakazano ni prvo ročište, a imamo i nepravomoćnu presudu gdje je vandal koji je pretukao našeg vozača oslobođen krivnje pod obrazloženjem da 'time što je vozač pretučen GPP-u nije dovoljno narušen ugled.'

To je strašno i definitivno je najveći problem u sudstvu. Nećemo voziti noćne vožnje dok ne dobijemo na svakoj liniji uniformiranog policajca - rekao je direktor Medić, koji je ovom problemu pokušao doskočiti angažiranjem svojih vozača u zaštitarske svrhe, ali to očito nije polučilo željeni rezultat.

S njim su se složili i predstavnici sindikata. Oni su bili i na razgovorima na Prekršajnom i Općinskom sudu u Osijeku, gdje im je rečeno da je problem i u izvješćima koje dobiju od policije, koja navodno često nisu precizna, a i u tome što je većina vandala maloljetna ili lošeg imovinskog statusa, pa su im kazne blaže.

To je pak radnicima GPP-a neprihvatljivo, pri čemu navode primjer vozača koji je dva puta pretučen i više se ne usudi sjesti u vozilo, pa je premješten na drugo radno mjesto. - Ići ćemo i u policiju, a ako ni tamo ne riješimo problem idemo kod ministra Dražena Bošnjakovića. Spremni smo i na blokade prometnica - poručio je Aničić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 07:33