MOST WANTED

OPREZ! Ovo je Hrvat koji je sinoć pucao u bivšu ženu. Naoružan je i opasan. I još uvijek u bijegu

 PU LJubljana

ZAGREB - Slovenska je policija na nogama nakon što je u srijedu oko 21 sat Zagrepčanin Rašid Zahirović (32) propucao 31-godišnju bivšu suprugu, također Zagrepčanku.

Naoružan i opasan

Zahirović se potom, naoružan i opasan, dao u bijeg. Blokade prometnica i policijska potraga do danas kasno poslijepodne nisu urodile plodom.

Pucnjava je izbila na Dolenjskoj autocesti kod Ivančne Gorice u smjeru Biča. Zahirović je Mercedesom CLK presreo taksi u kojem je bila njegova bivša supruga. Izvukao ju je iz taksija, napao i prostrijelio.

Žena je prevezena u KBC Ljubljana i danas poslijepodne bila je stabilno, doznajemo do dežurnog liječnika. Zahirovićeva je bivša supruga taksi, navodno, unajmila u Zagrebu, a policija provjerava imaju li bivši supružnici prebivalište i u Sloveniji.

Policiju je navodno pozvao taksist. Motiv još nije poznat, ali pretpostavlja se da je riječ o obiteljskim razmiricama.

- Još prikupljamo informacije o incidentu i tragamo za Zahirovićem - rekao je Vinko Stojnšek, glasnogovornik ljubljanske policije.

Rašid Zahirović poznat je hrvatskoj policiji po nizu imovinskih delikata, a u medijima se njegovo ime spominjalo na suđenju za ubojstvo njegova oca Omera Zahirovića u kolovozu 1997.

Nedostatak dokaza

Rašid Zahirović je 2003. svjedočio na suđenju Gordanu Kolariću i Zoranu Petroviću Ivici, koji su zbog nedostatka dokaza bili oslobođeni optužbi za ubojstvo njegova oca.

Omer Zahirović navodno je smaknut jer je početkom 90-ih bacio bombu u kockarnicu Joker Zlatka Bagarića, tadašnjeg šefa zagrebačkog podzemlja, a u napadu je ranjen Zoran Petrović Ivica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 05:59