NEMA DOKAZA

OPET SE IZVUKAO Željka Vrbata ponovno oslobodili krivnje za krvavu pljačku Getroa u Sesvetama

Sutkinja je kazala da nema dokaza da je bandu doveo do mjesta zločina i čekao ih tijekom neuspjele akcije
Zagreb,101207.Treci osumnjiceni za pljacku Getroa u Sesvetama Zeljko Vrbat.Foto: pu zagrebacka

ZAGREB - Željko Vrbat, poznata osoba iz stupaca crne kronike koju se povezivalo s više pljački u Hrvatskoj i susjednim zemljama, u četvrtak je na zagrebačkom Županijskom sudu ponovno oslobođen optužbe da je sudjelovao u pokušaju krvave pljačke Getroa u Sesvetama u kojoj su zaštitari ubili pljačkaša Dubravka Marinića i ranili Kristijana Čabraju koji je ostao invalid.

Sutkinja Renata Miličević kazala je obrazlažući oslobađajuću presudu da ne postoji ni jedan dokaz kojim bi se potkrijepila tvrdnja tužiteljstva da je Vrbat pljačkaše doveo do mjesta zločina i čekao ih tijekom neuspjele akcije.

I Vrbat je u svojoj obrani tvrdio da je u vrijeme zločina bio na drugom mjestu, a sud je utvrdio kako činjenice da je ranije kupio automobil i unajmio garažu ne predstavljaju "zatvoreni krug indicija".

Tužiteljstvo je na ovu odluku najavilo novu žalbu, dok je Vrbatov odvjetnik zadovoljan nepravomoćnom presudom.

Vrbat, koji je zbog optužbe da je sudjelovao u neuspjeloj pljački sesvetskog Getroa prije nekoliko godina bio u bijegu, na sud je doveden iz zatvora, gdje služi kaznu za drugo razbojstvo.

Nakon krvave pljačke u Sesvetama Vrbat je pobjegao u BiH, gdje je priveden na ispitivanje, no kako je rođen u Derventi i ima državljanstvo BiH koja ne izručuje svoje građane, pušten je na slobodu. Ipak, u travnju 2010. je uhićen u Odžaku nakon što je s još dvojicom razbojnika opljačkao nekoliko desetaka tisuća eura iz poslovnice Hypo banke.

U međuvremenu je osumnjičen i da je bio mozak skupine koja je od travnja 2011. do siječnja 2013. počinila osam prepada u banke i pošte na zagrebačkom području odnijevši pritom oko tri milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 20:58