NEOPREZNI GRAĐANI

Opasne igre u novogodišnjoj noći: Više ranjenih u igri pirotehnikom, petarda ozlijedila i bebu u kolicima

Teško je ozlijeđen i 31-godišnji A.K. koji je u dvorištu svoje kuće u Novom Zagrebu zapalio je cijelu kutiju s raketama što je izazvalo eksploziju
 Davor Pongračić/CROPIX

ZAGREB - Petero djece, između 5 i 10 godina starosti, ozlijeđeno je u subotu u neopreznoj igri s još neutvrđenim eksplozivnim sredstvom. Naime, do eksplozije koja je ozlijedila djecu došlo je na igralištu u zagrebačkoj Aveniji Marina Držića. Brzom intervencijom Hitne pomoći djeca su prevezena u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj. Težina njihovih ozljeda nije poznata.

Fotografije s mjesta nesreće u kojoj je stradalo petero djece

Jedna je beba, srećom, lakše ozlijeđena kada joj je u subotu u kasnim večernjim satima u kolica, koja su gurali njezini roditelji, upala petarda. Do incidenta je došlo u Tkalčićevoj ulici. Djetetu, mlađem od godinu dana, pomoć je pružena također u Klaićevoj.

U nedjelju rano ujutro, oko 1 sat, prilikom baratanja pirotehnikom teško je ozlijeđen i 31-godišnji A.K. koji je u dvorištu svoje kuće u Hlapićevoj ulici u Novom Zagrebu zapalio je cijelu kutiju s raketama . Prilikom eksplozije teško mu je opečeno lice. Prevezen je u KBC Zagreb gdje je zadržan na liječenju.

I na području Splita osobe su se ranjavale neopreznim korištenjem pirotehnike. Obojica mladića, 12-godišnjak iz Makarske i 21-godišnjak iz Sinja, prilikom igre s petardama zadobili su lakše opekotine šake.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 17:23