ZLOČIN U BJELOVARU

'ONA JE POSTALA AGRESIVNA, A MENI JE PAO MRAK NA OČI...' Jezivo svjedočanstvo bivšeg policajca koji je ubio svoju djevojku

Josip Kojić zaklao je Snježanu Ernjak koju je upoznao na liječenju od alkoholizma
 Robert Fajt / CROPIX

Pet mjeseci nakon što je brutalno iz koristoljublja zaklao svoju partnericu Snježanu Ernjak (49), na Županijskom sudu u Bjelovaru počelo je suđenje Josipu Kojiću (36), bivšem pravosudnom policajcu i liječenom alkoholičaru.

Pet rezova

- Ne znam možete li me razumjeti, ali ja sam Snježanu volio i još je uvijek volim. Njezinih i mojih roditelja mi je jako žao, kao i svih onih koji pate. Tu večer smo se družili, bili smo intimni i prvi put smo skupa pili alkohol. Samo što sam ja taj dan već bio popio dvije litre vina i više od deset piva. U jednom trenu je postala agresivna. Rekla mi da je zezam kao njezin bivši suprug zato što sam htio ići kući na spavanje. Pao mi je mrak na oči i ničeg se više ne sjećam - pravdao se vrlo smireno u sudnici Josip Kojić koji je Snježani, odgajateljici u dječjem vrtiću, s pet rezova prerezao grlo. Upoznao ju je na liječenju od alkoholizma u Popovači, gdje su se zbližili i nastavili vezu nakon izlaska.

Poremećaj ličnosti

S vremenskim odmakom Snježani je veza prisjela. Te večeri kad je ubijena Kojić je sjeo u njezin Golf, a sa sobom je ponio njezin novčanik i kartice. Dok je mrtva ležala u stanu, potrošio je njezinih 1170 kuna. Tijelo je pronašla njezina majka sljedeći dan. Psihijatrijsko vještačenje pokazalo je da Kojić ima pasivno-agresivni poremećaj ličnosti, ali da je zbog alkoholiziranosti i medikamenata kojima je liječio depresiju u trenutku zločina bio smanjeno ubrojiv.

Kojićev odvjetnik smatra da je ubojstvo počinjeno u afektu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 21:10