ŽELE GA IZBACITI IZ KUĆE

Okončana drama u Čakovcu: Razoružali branitelja koji je zatočio suprugu u kući i prijetio da će sve dići u zrak!

 Željko Hajdinjak / Cropix

ČAKOVEC - U najvećem međimurskom gradu događala se prava drama. Bivši branitelj I. K. (43) prijetio je da će dići kuću u kojoj živi u Ulici S.S. Kranjčevića 14 u Čakovcu u zrak zbog nesređenih imovinsko-pravnih odnosa sa stanodavkom.

S njim je u kući bila njegova 40-godišnja supruga koja je oko 15 sati nazvala policiju i prijavila da njezin suprug prijeti samoubojstvom. Na mjesto događaja brzo su stigli policijski službenici PU međimurske i djelatnici ATJ Lučko koji su nakon dva i pol sata, tijekom pregovora, razoružali muškarca i priveli ga.

Susjedi su nam rekli da su I.K. (43) i njegova supruga godinama živjeli u kući u Ulici S.S. Kranjčevića u Čakovcu. Umjesto da plaćaju najamninu brinuli su se o majci stanodavke koja je bila teško bolesna. No, nakon što je prije oko godinu dana žena o kojoj su se brinuli preminula, došlo je do trzavica sa stanodavkom koja je od njih počela tražiti da počnu plaćati najamninu. Oni su to odbili tvrdeći da su se s njom dogovorili da će moći živjeti u kući koliko god žele ako se budu brinuli o stanodavkinoj majci.

Njihova stanodavka to međutim nije željela prihvatiti i prije nekoliko dana ih je obavijestila da moraju iseliti iz kuće. Sve je kulminiralo u četvrtak poslijepodne kad je I.K. zaključao sebe i suprugu u kuću i počeo prijetiti da će dići kuću u zrak.

Bio je naoružan puškom nepoznatog kalibra i marke i policijskim službenicma koji su prvi stigli na mjesto događaja rekao je da će se ubiti ako pokušaju ući u kuću.

Njegov jedini zahtjev bio je da da izjavu za središnji dnevnik Hrvatske televizije u kojoj bi objasnio svoju situaciju. PU međimurska u pomoć je pozvala djelatnike ATJ Lučko koji su nakon dva i pol sata, tijekom pregovora s muškarcem, uspjeli upasti u kuću te razoružati i uhititi muškarca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 04:32