IVO FARČIĆ

ODVJETNIK MILIJANA BRKIĆA O TRANSKRIPTIMA 'Evidentno je da podaci cure iz državnih tijela, prema našim sumnjama najvjerojatnije iz policijskog kruga'

 
Milijan Brkić
 Goran Mehkek / CROPIX

Tjednik Nacional u novom je broju objavio transkripte o špijuniranju za koje je osumnjičen potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, njegov brat Jozo Brkić, kao i Blaž Curić i Franjo Varga.

Objavljene poruke otkrivaju kakve je Brkić upute davao Vargi te kakvu je ulogu u svemu imao njegov brat Jozo.

I Brkićev i Vargin odvjetnik u utorak su "napali" činjenicu da su objavljeni tajni podaci o istrazi prije nego su ih vidjeli sami osumnjičenici odnosno obrana.

"Nacional nam je donio tekst u kojemu je obrana prvi put mogla izvršiti uvid u sadržaj kaznenoga spisa koji se u tužiteljstvu u Osijeku vodi protiv Varge i drugih", ironičan je bio odvjetnik Milijana Brkića, Ivo Farčić, komentirajući objavu SMS-ova u Nacionalu.

"To znači da unatoč proklamiranoj zaštiti žrtava i tajnosti postupka netko od sudionika dostavlja ili omogućuje novinarima uvid u zaštićenu dokumentaciju. Kako nitko od branitelja nije dosad mogao izvršiti uvid u spis, evidentno je da podaci cure iz državnih tijela i to prema našim sumnjama najvjerojatnije iz policijskoga kruga", kaže Farčić, pojašnjavajući da tako misli zato što su podaci curili i prije nego je spis došao na tužiteljstvo.

Vargin odvjetnik Mario Poljak otišao je i korak dalje te najavio da će u četvrtak službeno od glavnoga državnoga odvjetnika tražiti da se utvrdi tko je pustio podatke iz tajne istrage u medije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 07:26