POD OKRILJEM NOĆI

ODVJETNIK IZ ZAGREBA OSTAO BEZ 800 TISUĆA KUNA! Drski lopov provalio u kuću koja se nalazi 100 metara od čuvane ruske ambasade

 Neja Markičević/CROPIX

ZAGREB - Gotovo 800 tisuća kuna ukradeno je iz obiteljske kuće odvjetnika N.B.S. (39) u zagrebačkoj Bosanskoj ulici, a očito pomno planirana provala odrađena je između večernjih sati petka i nedjelje ujutro odnosno baš u vrijeme izbivanja vlasnika i njegove obitelji.

Osim novca, nezvani je 'gost' nakon temeljite premetačine odnio sa sobom u nepoznato i nešto nakita, a kako doznajemo, provalnik je u akciju krenuo s bočne strane kuće kroz šumski puteljak daleko od očiju javnosti. Obijanjem prozora domogao se unutrašnjosti i ukrao sve vrijednosti koje su mu došle pod ruku.

Zanimljivo je da je hrabri lopov, ili pak više njih provalničku akciju odradio 100-tinjak metara dalje od čuvanog Veleposlanstva Ruske Federacije ispred kojeg je, osim niza kamera, i čuvar u kućici.

Tako da su u tijeku detaljni pregledi svih automobila koji su u spornom vremenskom periodu prošli Bosanskom ulicom, a kako neslužbeno doznajemo, na snimkama je vidljiv i jedan skuter no registarske oznake se ne razaznaju.

- Što reći osim da sam pod šokom. Supruga mi ne spava od kad sam joj rekao za provalu. Biti će se teško vratiti u ovu kuću zbog te spoznaje da je njome šetao netko nepoznat. Teško pada i činjenica da sam praćen danima i da je netko gledao moja kretanja pa je i znao da sam u petak navečer otišao na put. Cilj mi je jedino zaštititi svoju obitelj jer imamo i malu djecu. Na našu nesreću nemamo videonadzor, a zašto se nije upalio alarm to tek moram otkriti. Neka lopovima bude na duši to što su napravili, ali meni je obitelj ispred materijalnih stvari - ispričao nam je kratko još uvijek pod dojmom zagrebački odvjetnik polažući nade da će policija do kraja odraditi posao i uspjeti ući u trag misterioznom kradljivcu.

Susjedi mladog odvjetnika, od kojih je dosta njih iz diplomatskih krugova, zgroženi su provalom no ništa nisu vidjeli ni čuli.

Jedan tek pretpostavlja da je to očito odradio netko koga je odvjetnik možda čak i poznavao, i eventualno svojedobno i pustio u kuću.

Za razliku od 38-godišnjaka koji je olakšan za vrtoglavi iznos i čiji lopovi likuju nad odrađenom provalničkom krađom, tu sreću u nedjelju navečer oko 23 sata nije imao 34-godišnji lopov M.O. iz susjedne županije jer je zatečen s prstima u pekmezu.

Naime, njega je u kuhinji obiteljske kuće u zagrebačkoj Križevačkoj ulici zatekao vlasnik kuće Zvonko R. (52) te ga je zadržao do dolaska policije koja ga je posjela na vruću istraživačku stolicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:26