RIJEŠENA MISTERIJA

ODJEL ZA HLADNE SLUČAJEVE RIJEŠIO MISTERIOZNO UBOJSTVO IZ 2004. Osječani likvidirali poduzetnika i njegovu curu

Na stranicama DORH-a navodi se kako je riječ o sumnji na kazneno djelo počinjeno 2004. godine u kojem su 'smrtno stradale jedna muška (1966.) i jedna ženska osoba (1978.)'. Žena je navodno ubijena jer je bila svjedok ubojstva muškarca s kojim je bila u sobi.
Osijek, 090713.Osjecka policija organizirala je konferenciju za medije na kojoj su izvjestili da je rijeseno dvostruko ubojstvo u Hotelu Turist 2004. godine.Tada su hicima iz vatrenog oruzja u garsonijeri Hotela Turist ubijeni Pero Martic, vlasnik poker-automat kluba City i njegova prijateljica Jadranka Modric.Na fotografiji: Zvonko Kuharic, zamjenik drzavnog odvjetnika i Milan Baricevic, (lijevo) nacelnik osjecke policije.Foto: Vlado Kos / CROPIX
 Vlado Kos / CROPIX

OSIJEK - Nakon više od devet godina istrage, osječka policija uhitila je osumnjičene za ubojstva poduzetnika Pere Martića (38) i Jadranke Modrić (26), koji su ubijeni u noći na 28. ožujka 2004. godine u garsonjeri nekadašnjeg hotela Turist, koji se nalazi nasuprot zgrade PU Osječko-baranjske.

Za ubojstvo su osumnjičeni Osječni D. H. (33) i D. Č. (33), pri čemu je D.H. prema kaznenoj prijavi bio naručitelj, a D. Č. izvršitelj ubojstva. Martić je inače bio vlasnik Automat cluba City, koji se nalazio pokraj Turista. D. H. je, stoji u kaznenoj prijavi, zatražio od D. Č. Martićevo ubojstvo za što mu je obećao isplatiti veći novčani iznos, navodno čak i do 100 tisuća eura, pri čemu mu je dao i neutvrđeni iznos predujma. Martić i Modrić posljednji su put viđeni 27. ožujka oko 22 sata kada su odlazili iz Cityja, u kojem je pak D. Č. navodno radio kao konobar. Nekoliko sati poslije su ubijeni.

U Martića je ispucano pet metaka, a u Modrić jedan. Ona je po svemu sudeći stradala kao nevina žrtva samo zbog toga što se našla u krivo vrijeme na krivom mjestu. To se da iščitati i iz kaznene prijave u kojoj se spominju dva ubojstva, pri čemu se za jedno kaže da je imalo svrhu prikrivanja pretghodno učinjenog kaznenog djela. Drugim riječima, Modrić je ubijena kao svjedok Martićeva ubojstva, zbog straha počinitelja da će ga otkriti policiji. Njihova tijela otkrivena su tek oko 14,30 sati 28. ožujka, u istrazi je ispitano oko 150 osoba, no sve do sada nije bilo uspjeha.

Policija se na „pressici“ pohvalila kako je ovo i prvi uspjeh prije godinu dana osnovanog Odjela za hladna ubojstva pri Ravnateljstvu policije, čiji je prvenstveni zadatak rad na otkrivanju počinitelja brojnih neriješenih ubojstava. Takvih je na području Hrvatske od 1996. do danas ukupno 99. Na području Osječko-baranjske županije pak od 1991. Do danas, što uključuje i ubojstva tijekom Domovinskog rata još je 63 neriješena slučaja.

Na ovoj istrazi pak radilo je više policijskih uprava i službi unutar MUP-a, a izvidi i dokazne radnje provodili su se i u Beogradu u suradnji s MUP-om Srbije te beogradskom policijom. D. H. se također sumnjiči i za međunarodnu prostituciju, jer je navodno tijekom travnja prošle godine za svoje poslovna partnere organizirao dolazak dviju državljanki Srbije radi pružanja seksualnih usluga. Protiv osumnjičenika je određen istražni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 10:52