NIJE SPOSOBAN ZA SUĐENJE

ODGOĐENO SUĐENJE FRA ŠIMI Fatalna bankarica ima srčane probleme, završila je u bolnici

Suđenje je prekinuto nakon procjene vještak
 Paun Paunović/Cropix

SPLIT - Zbog nesposobnosti optužene Jasmine Bilonić, kojoj se na splitskom Županijskom sudu sudi za poticanje fra Šime Nimca na zlouporabu 9,8 milijuna eura od prodaje crkvenog zemljišta, danas je to suđenje odgođeno na neodređeno vrijeme.

Suđenje je prekinuto nakon procjene vještaka Antonia Alujevića, s obzirom da je Jasmina Bilonić počela imati srčane probleme zbog čega je nedavno završila u bolnici. Kako se moglo čuti na sudu Bilonić se trenutno nalazi na kućnoj njezi.

Optužnica Županijskog državnog odvjetništva Nimca tereti da je bez znanja i pisanog odobrenja Nadbiskupijskog ordinarijata Splitsko-makarske nadbiskupije sklopio ugovor o kupoprodaji gotovo 40.000 metara četvornih u Baškoj Vodi za 1,3 milijuna eura.

U optužnici se navodi da ga je nakon uplate 9.8 milijuna kuna na račun župe, Jasmina Bilonić fratra nagovorila da novac prebaci na svoj osobni račun što je i napravio i to temeljem tri naloga za isplatu. Dio novca navodno su potrošili na kupnju vrijednih pokretnina i nekretnina. Fra Nimac i Jasna Bilonić su od novca navodno kupili jahtu, luksuzni automobil i naposljetku zatvorili stara dugovanja prema bankama.

Naknadno je na računu bankarice pronađeno 2,3 milijuna kuna, a još uvijek nije poznato gdje je ostatak novca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:24