PROTEST KROZ OPROŠTAJNU PORUKU

Objesio se i ostavio poruku Vladi RH

 CROPIX

Samo za primjer drugima @Occupy croatia i za našu Vlada RH i svima zahvalnima..., stoji u posljednjoj poruci koju je na svom Facebook profilu napisao 30-godišnji Dean Dmitrović prije nego što si je oduzeo život.

PU sisačko-moslavačka potvrdila je da se radi o samoubojstvu vješanjem koje se dogodilo u noći s petka na subotu, no više informacija nisu nam mogli dati.

Dean je prije poruke namijenjene Vladi na svom profilu pozdravio sve objavivši kako “odlazi na godišnji”, da bi nedugo nakon toga napisao da mu je dosta “političko-tajkunske ‘elite’”. Vijest o njegovoj smrti prenijeli su i aktivisti pokreta Occupy Croatia kojima se Dean također obratio u svojoj posljednjoj poruci.

- Dean Din Scott Dmitrović presudio je jučer sam sebi i okončao svoj mladi život zbog navodnog duga prema državi! Svoj posljednji status na FB-u uputio je nama i time nas na neki način zadužio da se borimo još jače protiv ove banksterske i mafijaške zvijeri kojoj ljudski život ništa ne znači, bio star ili mlad, svejedno.R.I.P. Deane... - stoji na njihovoj Facebook stranici. Kao i svjetskom Occupy pokretu, trenutačni cilj hrvatskog pokreta je borba protiv kapitalističkog sustava te, kako kažu, zalaganje za radikalne društvene promjene i uklanjanje neoliberalnih struktura sustava jer smatraju da se političke stranke za građane zanimaju samo prije izbora, a da su sindikati radnike ostavili na cjedilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 18:29