POMAHNITALI STANKO

OBITELJSKA DRAMA U ZAGORJU Upalio je motorku, trčao za suprugom i vikao: 'Rasporil bum te!'

Zagorski masakr motornom pilom izbjegnut je za dlaku. Sve je počelo zbog svađe oko 100 kuna
 Krunoslav Pavlina / Zagorski list / CROPIX

Vidno alkoholizirani Stanko G. (45) prošlog je petka usred bijela dana priredio pravi cirkus u svojoj kući u jednom zagorskom mjestu kada je zbog 100 kuna prijetio dvije godine mlađoj supruzi, i to upaljenom motornom pilom! Uporni obiteljski nasilnik peti je put uhićen i pritvoren, a njegova supruga s kojom je 14 godina u braku još sebi ne može doći od šoka.

- Tražio je 100 kuna za traktor. Ponavljao je cijelo jutro: ‘Daj mi, daj, daj mi za naftu’. Nisam mu dala jer bi to zapio. Ionako je cijelu noć pio. Oko podneva više nije znao što da radi pa se raspametil. Prala sam pod u hiži, a on je otišao u podrum. Upalio je motornu pilu i krenuo prema boravku. Naslutila sam nevolju. Otrčala sam u sobu, zaključala se i zvala policiju. A on nije prestajao mljeti - ispričala je žena koja sa Stankom ima dvoje djece koja su u vrijeme napada srećom bila u školi. Punih 15 minuta Stanko je divljao s motornom pilom, a iz njegovih su usta samo izlazile psovke, prijetnje i upozorenja...

Policijske sirene

- Bum te rasporil! Zaklal bum te! - orilo se iz Stankova grla dok je protestirao pred vratima zaključane spavaće sobe. U jednom je trenutku uspio razvaliti vrata. Dušmanski ih je izbio nogom i pronašao ženu sklupčanu u kutu sobe. Tada su se začule policijske sirene u dvorištu. Uvidio je da je stjeran pred gotov čin. Odložio je pilu i znao je da slijedi privođenje - prvo na otrežnjenje, a potom i na kriminalističku obradu zbog prijetnji smrću.

- Nikome to ne bih poželjela. U sekundi sam se našla u sceni iz nekog horor filma - govori očajna supruga.

Zabrana točenja

Govori da je bračna agonija počela prije pet godina kad je Stanko dobio otkaz. Profesionalni je vozač i sve je bilo u redu do trenutka kad je postao tehnološki višak. U alkoholu je pronašao utjehu. - Znate, dokolica uništi čovjeka. Obitelj prehranjujem samo ja, a radim kao konobarica.

Zbog tog njegovog poroka u mom lokalu mu je zabranjeno točiti alkohol. On je sam sebi super, bez grijeha, i nema se potrebe nikome ispričati. Strah me što će biti kad opet dođe kući iz zatvora - pita se Stankova žena. Ističe da, srećom, njihova djeca nisu popustila u školi.

UHIĆEN ČETIRI PUTA 'Dobar nekoliko dana pa se opet spoji na bocu'

Stanka G. policajci su do sada četiri puta privodili i prepraćivali prekršajnom sucu.

- Nakon što odleži dva tjedna u pritvoru, dođe kući i bude dobar par dana. Onda se opet spoji na bocu i postane nesnošljiv.

Od pretjeranog opijanja dobio je i cirozu jetre. Prepao se i prestao piti. No kako mu se stanje poboljšalo, odustao je od transplantacije koja je već bila dogovorena - objašnjava Stankova supruga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:55