STRAVA U ZAGREBU

OBITELJ IZ PAKLA Trudna djevojka (16): 'Muž me silovao, a njegova obitelj zarobila'

Kaznena prijava je rezultirala uhićenjem troje ljudi, a jedan je maloljetnik u bijegu
Ilustracija
 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - Trudna 16-godišnja I.O. i njezini roditelji zavapili su tijekom vikenda zagrebačkoj policiji u pomoć. Prema kaznenoj prijavi koja je rezultirala i uhićenjem troje ljudi, noćna mora tinejdžerke i njezine obitelji su njezin suprug T.M. (19), te svekrva Lj.M. (48) i svekar S.K. (44), ali i jedan maloljetnik koji je još uvijek u bijegu. Suprug ju je silovao, a nova obitelj joj je protupravno oduzela slobodu.

Stravična kaznena djela praćena su, tvrdi još 16-godišnjakinja, prijetnjama smrću ako se udalji iz doma i bude neposlušna.

Svo troje uhićenih podvrgnuto je kriminalističkom istraživanju. Uz kaznene prijave prepraćeni su u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Riječ je o pripadnicima romske manjine koji zajedno imaju preko 30 kaznenih djela, uglavnom imovinskog karaktera.

Osim svekra i svekrve 16-godišnje tinejđerice, iza rešetaka završio je i njezin otac 47-godišnji otac J.O. dan ranije. I on je recidivist, dobro poznat policiji zbog sličnih (ne)djela.

I dok naha kaže kako je proživljavala pakao od svibnja do početka kolovoza u novoj obitelji pritom se pokušavajući priviknuti na drugo stanje i dolazak djeteta, njezin otac je zbog tih informacija krenuo u obranu kćeri. Navodno je od lipnja pa sve do kraja prošlog tjedna u nekoliko navrata telefonom i uživo na kućnom pragu prijetio 19-godišnjem zetu.

Da mu zet nije „cvijeće“, 47-godišnji J.O. doznao je prekasno kad je već kćer udao a brak je bio, barem tvrdi tako obitelj, u početku iz ljubavi. Naime, 19-godišnji zet je točno prije dvije godine putovao Europom. Nekim čudom, temeljem poznanstava i dalekih rođaka, završio je u Švedskoj.

Po ulicama sjeverne Europe, točnije Asaruma, igrao je ulogu uličnog lopova. U nekoliko navrata okomio se na starije žene stare između 83 i 87 godina i trgao im lančiće s vrata. Potom je zlato prodavao u lokalnoj zlatanici i stanicama za otkup.

Prvotno zlatari nisu posumnjali da je riječ o ukradenoj zlatnini sve dok im na vrata njihovih obrta nije pokucala policija. Nakon što je starija populacija u tom, inače skladnom i mirnom mjestu, počela strahovati te su vremešne Šveđanke zbog, tada 17-godišnjaka, izbjegavale na ulicu izaći sa skupocjenim vrijednostima, mediji su počeli pisati o „lančićaru s Balkana“.

Doznavši da mu se radi anti-reklama i da bi mogao biti protjeran, ljutit i pun bijesa ukazao se na porti švedskog lokalnog tabloida Blekinge Läns Tidnings (BLT) u Karlshamnu gdje je zaprijetio da će bombom dignuti sve zaposlene u zrak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. kolovoz 2024 01:14