AKCIJA 'KONDOR'

Obitelj dilera uhićena u kupnji kokaina za 55 tisuća eura: Otac, majka i sin uhićeni sa svojim partnerom iz Niša

OSIJEK - Tročlana obitelj iz Iloka - otac (55), majka (49) i sin (22) - te njihov 33-godišnji partner iz Srbije uhićeni su u nedjelju oko 13.30 sati u Osijeku s malo više od jednog kilograma kokaina, pri čemu im je oduzeto i 55.250 eura. Time je okončana gotovo dvomjesečna akcija Kondor, tijekom koje su policajci Hrvatske i Srbije koordinirano pratili organiziranu četvorku, u kojoj je 33-godišnjak iz Niša bio dobavljač droge koju je slavonska obitelj dalje preprodavala na području Hrvatske. I prije nedjeljne akcije, u kojoj je zaplijenjeno točno 1025 grama kokaina, policija je u protekla dva mjeseca kod krajnjih kupaca u dva navrata zaplijenila oko 75 grama kokaina, koje je švercala i preprodavala sada uhićena četvorka.

- Akcija je trajala od 19. travnja i, uz ovu posljednju zapljenu, od iste grupacije već smo u dva navrata prije zaplijenili manje količine kokaina. Ova posljednja količina pronađena je u osobnom automobilu jednog od uhićenih - rekao je načelnik Odjela organiziranog kriminaliteta PU osječko-baranjske Josip Ribičić.

Uz MUP Srbije, uz čiju je pomoć identificiran 33-godišnjak koji je dobavljao kokain, u akciji su sudjelovali pripadnici Odjela organiziranog kriminaliteta PU osječke i Odjela kriminaliteta droga MUP-a, kao i mobilna jedinica Granične policije. Oni su navodno pratili državljanina Srbije od trenutka kada je ušao u Hrvatsku. S partnerima se našao u Osijeku, na terasi ugostiteljskog objekta u središtu grada, kada ih je policija uhitila i privela.

Pretpostavlja se da je većina zaplijenjenog novca bila namijenjena državljaninu Srbije i da je to bila cijena po kojoj je on prodao drogu obitelji iz Slavonije. Prema riječima načelnika PU osječko-baranjske Željka Prše, droga je bila namijenjena ilegalnom tržištu u Zagrebu i na moru, a njezina vrijednost na tom tržištu veća je od 700 tisuća kuna. Inače, 33-godišnjak iz Srbije otprije je poznat po istim kaznenim djelima, a za ovo im prijeti kazna zatvora u trajanju od minimalno tri godine. Na području Osječko-baranjske županije u ovoj je godini dosad zaplijenjeno 838,8 grama kokaina i 448,5 grama heroina, za što je prijavljeno ukupno devet osoba. N. Patković

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:45