KRVAVO POSLIJEPODNE

NOVI DETALJI POKOLJA 'Istjerao ju je iz kuće kao psa i vikao da će je zaklati. To je i učinio'

Vidno rastrojeni 86-godišnji Ivan Grgić nije mogao probaviti da ga je bivša supruga pobijedila na sudu
 Mario Barać/Portal 034

LIPIK - Vidno rastrojeni 86-godišnji Ivan Grgić, njemački gastarbajter i proizvođač lubenica, nikako nije mogao probaviti činjenicu da ga je bivša supruga Milka, nakon što ju je izbacio iz kuće i pronašao 30 godina mlađu ženu, pobijedila sudskim putem, pa ju je u srijedu u 13 sati odlučio zaklati.

Taj vremešni Slavonac, kako doznajemo, u društvu prijatelja banuo je na vrata kuće susjeda u Filipovićevoj ulici, a koji su njegovoj Milki i posvojenom sinu Martinu nesebično pružili utočište prije pet godina. Čim mu je otvorila vrata Milku je odgurnuo i potom, prema pričanjima svjedoka, istukao drškom noža da bi joj na kraju i presudio zarivši joj ga u srce. Krvavi pohod nad bivšom družicom s kojom je proveo čak 30 godina u braku, okončao je telefonskim pozivom policiji koja je u Kukunjevac pristigla vrlo brzo.

Mario Barać/034portal.hr

- Bio je sav krvav. Izgledao je izbezumljeno dok su ga policajci izvodili iz kuće u lisicama. S njim je bio prijatelj iz Belog Manastira, a je li mu pomagao u zločinu, ne znamo. Kao da je bilo pitanje dana kada će Ivan ostvariti svoje prijetnje. Punih 13 godina vodi s Milkom pravnu bitku. Istjerao ju je iz zajedničke kuće k'o psa, a u njoj nastanio novu mlađu ženu Ružicu koja je zaslužna što se cijelo selo na kraju mrzi i što je izvarano. Očito je vrebao kada će Milka biti sama jer je taman poslala sina u trgovinu po brašno - priča nam jedna od susjeda koja je Milku vidjela u nedjelju kada joj se pohvalila da se sudski borba za imovinu konačno privodi kraju. Bila je presretna što će od 2.listopada biti ponovno u svojoj kući koju je gradila zajedno sa Ivanom, a koju joj je sud dodijelo u cijelosti jer je Ivan, navodno, ostatak zajedničke imovine rasprodao i potrošio zajedno sa novom ženom.

- Milka mi je rekla: 'Fala bogu, vraćam se na svoje. Sestra mi je kupila namještaj, a brat kuhinju.'

Mario Barać/034portal.hr

Ivan je iz kuće trebao biti deložiran već dva puta, no uvijek je odugovlačio da bi ljetos potpisao da pristaje na deložaciju 2. listopada, ali se predomislio neki dan i zaprijetio joj je telefonski: 'Nema šanse da izađem. Prije ću zaklati tebe i sebe nego ti prepustiti imanje'.

Ali te prijetnje nitko nije ozbiljno shvaćao jer ih je često izgovarao, i tako već godinama - dodaje još šokirana susjeda Grgićevih prisjetivši se kako je Milka suzu za suzom lila kad joj se brak počeo raspadati. Ono što je susjede dodatno nagnalo da ostanu bez teksta su i same okolnosti posvojenja djeteta po koje su Ivan i Milka otišli u Dom za nezbrinutu djecu u Sisku sredinom 80-ih. Ivanu je bilo dosta djece, a Milka je žarko željela djevojčicu.

Mario Barać/034portal.hr

- Ipak je u odabiru spola pobijedio Ivan. Posvojili su dječaka u dobi od pet, šest godina kako bi imao od njega koristi kao radnika, ali ga je udario automobil. Nije radno sposoban, već obavlja sitne posliće da si zaradi za potrepštine. A kao tinejdžer Ivan ga je držao zatvorenog u kokošinjcu da brine o kokošima. U to isto vrijeme, on je već imao novu tajnu ljubav. Ružicu je uselio u dvorišni objekt, a to Milka nije znala. Kad je brak pukao, Ružica se dala u akciju. Rasprodali su sve što su supružnici Grgić stekli od labudice, bagera, dva kamiona, traktora, auta... - pojašnjava još susjeda ističući kako je Grgić srljao iz veze u vezu, a startao je u ranoj mladosti kad je slomio srce jednoj Bosanki koju je ostavio s troje djece i nestragom nestao. Nakon toga uslijedilo je nekoliko veza, a onda je upoznao Milku, zagorčao joj život da bi ga na kraju i ugasio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 07:58