POTRAGA ZA DJEVOJKOM

NOVI DETALJI Nestala Aldina je prije zadnjeg SMS-a dečku htjela reći da odlazi na more...

Aldina je s Antonijem P. (20) šetala branom. Pali su u Orljavu. Antonio se uspio izvući, a Aldina je nestala

Volim vas - bila je posljednja SMS poruka koju je 18-godišnja Aldina P. iz Požege poslala svojim najbližima malo prije nego što je, pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, pala u rijeku Orljavu kod brane u Cerničkoj ulici u Požegi i nestala.

Bilo je to u srijedu navečer, a s njom je bio i njezin dečko Antonio P. (20), također iz Požege, koji je i sam pao u rijeku, ali se iz nje nekako uspio izvući.

Slap i rupa od 3,5 metara

Za djevojkom su pripadnici lokalne Hrvatske gorske službe spašavanja tragali iste noći do 22 sata, kada su zbog mraka morali obustaviti potragu. Ispod mosta je pronađen samo Aldinin ruksak, a potraga je nastavljena u četvrtak ujutro.

Iz Osijeka su stigli i ronioci, pripadnici Specijalne jedinice policije, koji su do 13 sati dvaput zaronili u hladnu rijeku, ali nisu ništa pronašli.

Budući da prvi put nisu mogli prići samoj brani s koje se slijevao brzi slap ispod kojeg je rupa dubine oko 3,5 metra, pri čemu se stvaraju snažni vrtlozi, pribjeglo se podizanju brane da bi se zaustavio tok Orljave, no ni nakon što je slap zaustavljen ronioci nisu uspjeli ništa pronaći. Paralelno s tim policajci, pripadnici HGSS-a, članovi obitelji i prijatelji nesretne djevojke pretraživali su korito rijeke i njezine obale nizvodno prema prigradskom naselju Vidovci u dužini od sedam i pol kilometara.

Povukla se u sebe

- Potraga će se nastaviti. Možemo samo potvrditi da je djevojka pala u rijeku, a sve ostalo je predmet kriminalističke istrage - rekla je Ivana Radić iz požeške policije.

Gradom već kruže različite verzije događaja i kuloarske priče. Od Antonija pak nismo uspjeli ništa doznati jer, nakon što je u četvrtak ujutro stigao kući iz bolnice, gdje mu je zbog pothlađenosti pružena medicinska skrb, nije želio davati nikakve izjave za medije.

Njegova majka poručila je predstavnicima medija da ih ostave na miru i dodala da će pozvati policiju. Od Aldinine starije sestre Jasmine doznali smo, pak, da je veza između nje i Antonija bila prilično burna i turbulentna.

- Bili su skupa oko godinu dana, no često su prekidali i onda se mirili. Bilo je tu doista svega. Njegovi roditelji izričito su se protivili vezi, a moja je mama Aldini rekla da sama odluči treba li biti s Antonijem ili ne.

Ne znam što se jučer dogodilo, no mama mi je rekla da joj je Aldina napomenula da se ide naći s Antonijem te da će mu reći da će uskoro otići meni u Poreč da bi radila tijekom turističke sezone. Mama ih je vidjela zajedno u srijedu poslijepodne u gradu, a onda je mami, meni, očuhu i mojoj svekrvi između 18 i 18.30 sati stigla njezina poruka u kojoj je pisalo: ‘Volim vas’ - ispričala nam je Jasmina.

Dodala je da se Aldina u posljednje vrijeme povukla u sebe.

Tumor štitnjače

- Ona je i bolesna. Ima tumor štitnjače i uskoro je trebala dobiti nove terapije, pa ne znamo je li se tako ponašala zbog zdravstvenih problema ili nečega drugoga. Ali znam da je dosta tonula, čak je na Facebooku znala napisati i neke zabrinjavajuće poruke. Zato sam je i pozvala da dođe meni u Poreč tijekom sezone - rekla nam je još Aldinina sestra.

Njihova majka, očuh, Aldina i mlađi brat u Požegu su se doselili prije nešto više od godinu dana iz Poreča, gdje su živjeli posljednjih 14 godina, a Jasmina je odlučila ostati živjeti u tom istarskom gradu.

Kobna brana do sada je odnijela 4 života

Na brani kod koje su Aldina i Antonio pali u Orljavu od 1999. godine smrtno su stradale četiri osobe. Prvo utapanje dogodilo se 1999. godine, kada je jedan muškarac uskočio u rijeku da bi spasio svoga psa koji je pao u nju, a za njim je skočio drugi čovjek kako bi ga spasio. Obojica su se utopila. Prije sedam godina kod brane se utopio i sedmogodišnji dječak, a 2013. smrt je zadesila još jednog nesretnog muškarca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:09