DRAMATIČNA POTJERA

NOVI DETALJI KRVAVE VEČERI U KNINU Čovjek koji si je zario nož u srce ubio je roditelje i suprugu

Stao je kao ukopan i iznenada potegnuo nož. Obliven krvlju pao je na pod i brzo počeo gubiti krv

Radovan Senčar (53), okorjeli kriminalac i okrutni ubojica koji je 1985. godine ubio svoju suprugu, a 1991. godine svoje roditelje, 12 sati nakon što je u subotu u središtu Knina u bijegu pred policijom stjeran u slijepu ulicu te si je u srce zario 15 centimetara dug kuhinjski nož nalazi se u stabilnom, ali i dalje teškom stanju na Odjelu kirurgije kninske bolnice.

Samoranjavanju i uhićenju zloglasnog višestrukog ubojice koji je ove godine, doznajemo, pušten na uvjetnu slobodu iz kaznionice u Gospiću, prethodilo je istovremeno podmetanje triju požara u dvije stambene jedinice na obiteljskom imanju 66-godišnjeg Milana B. u zaseoku Donji Žagrovići nadomak Knina gdje je Senčar jedno vrijeme živio u odvojenoj kući kao podstanar.

Naime, Senčar je nakon što je 3. kolovoza otkazao stanovanje kod gazde nestao bez traga prije čega je uredno podmirio stanarinu da bi se potom 28. kolovoza potajno vratio, provalio u jednu od kuća i u istoj prespavao nekoliko noći dok je vlasnik bio odsutan.

Na fotografiji: Kuća vlasnika Milana B. u Donjim Žagrovićima nadomak Kninu gdje je kao podstanar živio zloglasni Senčar (Foto: Željko Huljev)

- Kada sam se vratio kući osjetio sam nelagodu i po rasporedu stvari brzo sam shvatio da je netko provalio - kazao nam je gazda kuće koji se iz razumljivih razloga nije želio fotografirati.

- Pokrao je pića, hrane, načeo pršute i nožem je iskidao madrace i jastuke na krevetima te podmetnuo čak tri požara na dva objekta ostavivši upaljene dva električna i jedan plinski štednjak što sam na vrijeme uočio i uz pomoć policije sanirao dok su se oni dali u potragu za njim - drhtavim i zabrinutim glasom govorio nam je vlasnik kuće.

Na fotografiji: Jedan od dvaju izgorenih štednjaka kojima je Senčar podmetnuo istovremeno tri požara u kući gdje je bio podstanar (Foto: Željko Huljev)

- Tek jutros sam nakon svega osjetio strah i tešku nelagodu kada sam saznao kojeg monstruma sam imao kao podstanara. Da, jednom mi je kazao da je imao problema sa zakonom i da je svoje pošteno odslužio te je čak dodao da su on i Radimir Čačić pušteni istog dana iz kaznionice. Naivno sam povjerovao i što sada nego zaključiti da sam u svemu dobro prošao i sačuvao živu glavu - dodao je.

Tih par dana nakon podmetanja požara Senčar se vješto skrivao sve do subote navečer kada je zamijećen u Tomislavovoj ulici u središtu Knina. Nije ni slutio da su mu policajci već za vratom.

Kada ih je osjetio počeo se meškoljiti, hodao gore-dolje po pločniku držeći plastični smotuljak ispod pazuha te se u jednom trenutku dao u bijeg i samo nakon dvadesetak metara našao se u slijepoj ulici oči u oči s policajcima koji su ga pozvali da se mirno preda. Senčar je tada stao kao ukopan i iznenada potegnuo kuhinjski nož dužine 15 centimetara i zario ga sebi u prsa.

Obliven krvlju pao je na pod i brzo počeo gubiti krv. Policajci su odmah pozvali Hitnu koja je Senčara prevezla na Hitni kirurški prijem kninske bolnice.

Zaprimljen je u iznimno teškom stanju i podvrgnut operaciji koju je dobro podnio, ali jutro nakon samoranjavanja, doznajemo, kako ipak zbog težine ozljede gubi krv te liječnici čine maksimalne napore da ga održe na životu.

Senčar u svojoj kriminalnoj biografiji osim višestrukih ubojstava bilježi i napad nožem na policajca 2005. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 19:25