RODITELJI IZ NOĆNE MORE

NOVE POJEDINOSTI KRVAVOG OBRAČUNA Prije nego je Ksenija zaklala svog muža Mirka, država im je oduzela dvoje male djece jer se nikad nisu trijeznili

 

Alkohol i dugogodišnji konflikti između bračnoga para Ksenije T. (30) i Mirka T. (39) doveli su u ponedjeljak navečer do krvave tragedije u njihovoj obiteljskoj kući u jednom mjestu pokraj Đurđevca. Ksenija je, navodno, u alkoholiziranom stanju ubola Mirka nožem u prsa, od čega je preminuo.

Česte intervencije

Iz policije su priopćili kako su zaprimili dojavu te su u navedenoj kući obavili očevid i pokrenuli kriminalističko istraživanje.

“U ponedjeljak, 9. travnja, oko 19.10 sati PU koprivničko-križevačka zaprimila je dojavu da je u obiteljskoj kući žena ubola muža. Na mjestu događaja u obiteljskoj kući zatečena je 30-godišnjakinja koja je uhićena. Njezin 39-godišnji suprug prevezen je u koprivničku bolnicu, gdje je od zadobivenih ozljeda preminuo”, pisalo je u priopćenju PU koprivničko-križevačke. Odnos među supružnicima navodno je već godinama bio prepun incidenata kojima je uglavnom kumovao alkohol kojemu su oboje bili skloni i to u velikim količinama.

U kući su često intervenirali policija i socijalna služba. Otac ubijenoga Mirka, Ivan T. (69), koji je bio prisutan tragičnome događaju, navodno je pokušao spriječiti sukob koji je započeo u ponedjeljak poslijepodne, prema pisanju medija, oko prodaje jednoga stroja koji je bio u vlasništvu supružnika. Svađa je izbila dok je supruga bila pijana, a ubrzo je prerasla i u tučnjavu. U jednome trenutku žena je zgrabila nož te ubola supruga u prsa koji se odmah srušio na pod. Prema izjavama koje je dao drugim medijima, žrtvin otac Ivan T. i sam je sudjelovao u tučnjavi izudaravši plastičnom cijevi snahu nakon što mu je ona ubola sina, međutim, tu njegovu izjavu nismo mogli potvrditi.

Naime, nakon što smo ga u utorak kontaktirali telefonom, Ivan T. nije bio raspoložen za razgovor. “Joj, molim vas poštedite me, doviđenja”, kratko nam je rekao Ivan T., nakon čega je prekinuo vezu. Prema pisanju portala Podravski.hr oboje supružnika su u proteklih nekoliko godina bili procesuirani zbog ekscesa koji su najčešće bili pod utjecajem alkohola te su im bile izrečene i presude kojima su osuđeni na uvjetne kazne zatvora. Sud im je izrekao i obavezne mjere liječenja od ovisnosti o alkoholu kojih se supružnici navodno nisu pridržavali već su ponovno počeli piti. Prema pisanju Podravskog.hr, zbog ovakvog ponašanja Centar za socijalnu skrb im je prije godinu dana oduzeo skrb nad djetetom i smjestilo ga u udomiteljsku obitelj.

Nisu prestali piti

Zbog alkoholizma im je 21. ožujka 2016. đurđevački Centar izrekao mjeru intenzivne stručne pomoći i nadzora nad ostvarivanjem skrbi o maloljetnom djetetu. Prema presudi koprivničke općinske sutkinje Vesne Piškorec Kuzmić, Ksenija i Mirko nisu se pridržavali apstinencije u konzumiranju alkohola, svađali su se i vrijeđali. Policija je u njihovom domu intervenirala najmanje dva puta. Prvi puta, 25. svibnja 2016. godine Ksenija bila alkoholizirana sa 2,56 promila, a Mirko sa 1,46 promila. No, najgore je bilo 5. srpnja iste godine kada su Mirku policajci nakon postupanja zbog obiteljskog nasilja izmjerili čak 4,38 promila, a Kseniji gotovo dva promila.

Tad je Mirko otjerao suprugu s petomjesečnom bebom iz kuće, a ona je otišla rođaku u Veliki Grđevac kod Bjelovara. Ta je kuća, kako se navodi, bila “puna muha i prljava”. Kako je postajala opasnost za život i zdravlje djeteta, sve je rezultiralo žurnom intervencijom đurđevačkog Centra za socijalnu skrb i izdvajanjem petomjesečne bebe iz alkoholizirane obitelji. Djelatnici Centra u međuvremenu su im zbog istih razloga oduzeli i trogodišnje dijete.

Kvalifikacija djela

U presudi se navodi kako je patronažna sestra prijavila Kseniju da konzumira alkohol i u vrijeme trudnoće. Zanimljivo, u presudi se navodi da je đurđevački Centar za socijalnu skrb 20. ožujka prošle godine Općinskom sudu u Koprivnici dostavio podatak da se “situacija u obitelji popravila”.

Psihički rastrojena Ksenija T. je u utorak završila na kriminalističkom istraživanju u Đurđevcu, a policija ju je za sada osumnjičila za ubojstvo supruga. No, kakva će biti konačna kvalifikacija znat će se tek nakon što se policijsko istraživanje završi, a moguće je da kvalifikaciju naknadno izmijeni državno odvjetništvo koje je također obaviješteno o događaju i čiji je zamjenik rukovodio očevidom na mjestu zločina. Naime, moguće je da će se upravo zbog okolnosti po kojima se događaj odvio otkriti da se radilo o nekome drugome djelu poput ubojstva na mah i slično.

Trudnoj Kseniji izmjerili 2,68 promila alkohola?!

Kako neslužbeno doznaje portal Podravski.hr, Ksenija je nedavno provela oko tri mjeseca na liječenju od alkoholne ovisnosti u Zagrebu, a vratila se prije otprilike mjesec i pol dana i to - trudna. Dobro upućen izvor portala Podravski.hr tvrdi da je u drugom stanju otprilike četiri mjeseca. Iako je opet trudna i iako su joj zbog alkoholizma oduzeta djeca, Ksenija nije prestala piti.

Naime, nakon ubojstva supruga Mirka u krvi joj je izmjereno 2,68 promila alkohola! Izgubila je razum kada ju je suprug pretukao jer je bez njegova znanja dogovorila prodaju stroja za savijanje lima. Zgrabila je nož i ubola ga u prsa. (D.P.)

S odvikavanja se vratila trudna

Prema informacijama koje je Podravski.hr objavio u utorak navečer, Ksenija je nedavno bila oko tri mjeseca na liječenju od alkoholne ovisnosti u Zagrebu, a vratila se prije otprilike mjesec i pol, i to – trudna. Dobro upućen izvor tvrdi kako je u drugom stanju otprilike četiri mjeseca. (JL)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:17