STRADALI PROZORI

NOĆNA EKSPLOZIJA ŠOKIRALA SPLIĆANE 'Odjednom se sve zatreslo, kao da smo u ratu...'

Ostatci pirotehničkog sredstva koje je policija pronašla u dvorištu poslani su na vještačenje
 Arhiva CROPIX

SPLIT - Nije mi bilo svejedno! Gledali smo televiziju, kad odjednom sve se zatreslo, kao da smo u ratu! Bila sam uvjerena da je eksplodirala bomba, ali, evo, od policajaca sam čula da ipak nije bilo riječ o eksplozivnoj napravi, pa tko će sada znati... Cijela ulica samo o tome priča, ali još uvijek nitko ne zna o čemu se točno radi i tko nas je i zašto toliko prepao - rekla je stanarka Višeslavove 20 u čijem se dvorištu u srijedu oko 22 sata čula eksplozija. Njezini susjedi, koji zacijelo nisu ostali ravnodušni na događaj koji ih je kasno navečer iznenadio, nisu bili skloni komentirati događaj, piše Slobodna Dalmacija.

Štoviše, predstavnica stanara Višeslavove 20 zatvorila je i zaključala svoj portun, pa smo ostali zakinuti za detaljnije informacije, a slično je bilo i sa susjednim ulazom na broju 22.

Budući da je noćna detonacija očito bila glavni događaj i tema ćakula u zapadnom dijelu Višeslavove i susjednih ulica, Tolstojeve i Držićeve, naši sugrađani nisu mogli skriti da se eksplozija začula iz dvorišta, te da su stakla popucala unutar zgrade, u kuhinji stana smještenog na visokom prizemlju. Jedan dio prozora pao je i na parkirani automobil citroen kojemu je oštećeno vjetrobansko staklo, ali popucale su ponistre i u susjednoj zgradi.

Iz policije su potvrdili da je njihova ekipa obavila očevid, te da uzrok svega nije bila eksplozivna naprava nego jače pirotehničko sredstvo.

Tijekom četvrtka dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim M.M. iz Splita kojeg se sumnjiči da je prethodni dan oko 22.00 sata u Splitu, u Ulici Kneza Višeslava, izazvao eksploziju uslijed koje su popucala četiri prozorska stakla na stambenoj zgradi i vjetrobransko staklo na vozilu citroen.

M.M koji je uhićen u jednom kafiću desetak minuta nakon što je bacio pirotehničko u policiji nije progovorio ni riječ o svojim motivima ali ni o vrsti sredstva koje je bacio u dvorište. Valjda ga je bio sram kao čovjeka u ozbiljnim godinama objašnjavati policajcima zašto radi takve prizemne i glupe stvari.

Iz njegovih osobnih podataka policiji je bilo vidljivo jedino da ne živi u tom kvartu gdje je bacio pirotehničko sredstvo. Uz kaznenu prijavu za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom predan je pritvorskom nadzorniku.

Ostatci pirotehničkog sredstva koje je policija pronašla u dvorištu poslani su na vještačenje pa će se tek tada znati što je puklo u ulici Kneza Višeslava, javlja Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 03:13