POGINULE MAJKA I KĆI

NOĆ SMRTI NA HRVATSKIM CESTAMA U jednoj noći poginulo čak četvero ljudi,među njima i 15-godišnjakinja!

Dvije ženske osobe stradale su na A3, vozač kamiona na A1, a u Benkovcu je poginula žena
 CROPIX

Dvije ženske osobe, 43-godišnja vozačica i 15-godišnja djevojčica, putnica u automobilu, smrtno su stradale u teškoj prometnoj nesreći koja se u utorak oko 23 sata dogodila na 93. kilometru autoceste između čvora Popovača i čvora Kutina u smjeru Slavonskog Broda.

Kako doznajemo, na osobni automobil stradalih, slavonsko-brodskih registarskih oznaka, odnosno u prikolicu mini luna park koju je taj automobil vukao, naletio je automobil daruvarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao talijanski državljanin. Od udarca prikolica se otkvačila od automobila i raspala se, dijelovi luna parka rasuli su se po autocesti, a odbačeni auto zaustavio se na zaustavnom traku autoceste.

U automobilu su bile četiri osobe, dvije su odmah izašle iz auta, a vozačica i 15-godišnja putnica, odnosno majka i kći, nisu.

U tom trenutku naišao je treći automobil, njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnji državljanin BiH. On je, najvjerojatnije, u pokušaju da izbjegne udar u rasute dijelove prikolice luna parka na autocesti, skrenuo na zaustavni trak i udario u zaustavljeno vozilo. U strahovitom udarcu poginule su 43-godišnja vozačica i 15-godišnja putnica, a 38-godišnji vozač lakše je ozlijeđen.

Njemu je policija izmjerila da je vozio pod utjecajem alkohola od 1,30 promila.

Promet je južnim trakom autoceste od Popovače do Kutine bio zatvoren do 5,52 sati u srijedu.

Nesreća i na A1

U prometnoj nesreći na autocesti A1 kod tunela Brezik u srijedu rano ujutro poginuo je vozač kamiona, izvijestila je ličko-senjska policija.

U nesreći su sudjelovala dva teretna vozila, a kako navodi policija, vozač jednog od njih je poginuo pri udaru kamiona u prikolicu drugog kamiona.

Uzrok i okolnosti nesreće utvrđuju se očevidom, a promet na A1 u smjeru Zagreba od 6 šest sati jutros preusmjeren je od čvora Perušić do čvora Otočac.

Jedna osoba poginula kod Benkovca, sedmero završilo u bolnici

Noćas oko ponoći, u Miranjama u Općini Benkovac, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala 53-godišnja putnica , javlja Zadarski.hr.

Prema rezultatima očevida, sumnja se da se 49-godišnjak, upravljajući Hyundaijem požeških registracija , dolaskom do raskrižja nije zaustavio na znak stop, čime je oduzeo prednost Peugeotu kutinskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnjak. Nakon sudara Hyundai se prevrnuo na krov.

Oba vozača, troje putnika iz Hyundaija, među kojima i malo dijete, te dvoje putnika iz Peugeota prevezeni su u zadarsku bolnicu gdje je jutros preminula 53-godišnja putnica iz Hyundaija.

U tijeku je kriminalističko istraživanje.

U prometnoj na autocesti kod Velike Ludine devetogodišnjak zadobio po život opasne ozljede

VELIKA LUDINA - U utorak, 21. srpnja oko 8.40 sati, na autocesti A3 kod mjesta Velika Ludina dogodila se prometna nesreća u kojoj je devetogodišnji dječak zadobio ozljede opasne za život. Nesreća se dogodila kada je 32-godišnji državljanin Njemačke, upravljajući osobnim automobilom iz smjera Zagreba, u jednom trenutku skrenuo u lijevo i s bočnim dijelom vozila udario u središnju odbojnu ogradu, nakon čega je naglo skrenuo u desno te je u zanošenju vozilo ponovno udarilo u zaštitnu ogradu, a potom u zadnji lijevi kotač kamiona s prikolicom. Nakon prometne nesreće vozač i četvero putnika iz osobnog automobila su vozilima Hitne medicinske pomoći iz Kutine i Ivanić Grada prevezeni u Klinički bolnički centar „Rebro“ gdje su devetogodišnjem dječaku konstatirane teške tjelesne ozljede opasne za život, 30-godišnja žena je lakše ozlijeđena, dok vozač i ostalo dvoje djece nisu ozlijeđeni. Protiv 32-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji nije bio pod utjecajem alkohola, biti će podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. ( M. Piškor)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:38