PRETUČENA U TRAMVAJU

'Nisam se ni snašla kad me počeo potezati, po glavi je odalamio i putnicu koja mu je rekla da je nekulturan'

'Vjerujte da me ovaj napad i vrijeđanje više boli od opake bolesti i nije mi jasno da ima takvih osoba'
 Željko Huljev

Zagrebačka policija obavila je razgovor s Bojom Kaurin (48), hrvatskom umirovljenom braniteljicom teško oboljeloj od karcinoma, koju je u prošlu subotu na Savskoj cesti u tramvaju verbalno i potom fizički napao i ozlijedio još uvijek nepoznati muškarac.

Boja je istražiteljima prepričala cijeli događaj i opisala napadača te navela da je kao kolateralna žrtva u napadu na nju lakše stradala još jedna starija ženska osoba koju je rastrojeni muškarac mlatarajući oko sebe dohvatio udarcem u glavu.

- Oko 16,30 sati u Savskoj sam čekala tramvaj broj 5 - rekla nam je Boja koja je nakon napada zatražila medicinsku pomoć i zbog trzajne ozljede vrata danas je trebala ići na ponovno snimanje i vjerojatnu imobilizaciju vrata u Schantzov ovratnik.

- Ušla sam u tramvaj zajedno s napadačem. Bilo je mjesta i kada sam sjela muškarac u dobi između 50-60 godina prišao mi je i zatražio da se dignem i pustim ga na svoje mjesto. Ljubazno sam mu pokazala nekoliko slobodnih mjesta iza mojih leđa, ali je on pogled fiksirao na moje ortopedske štake i valjda je pretpostavio da sam jedan od ratnih invalida iz Savske 66 te je odmah počeo galamiti i vrijeđati da sam šatordžija, kurva i siledžija.

- Nisam se niti snašla kada me je počeo potezati i podizati sa stolice pri čemu je odalamio po glavi jednu stariju gospođu ispred mene koja mu je kazala da se kulturno ponaša, ispričala je Boja Kaurin te nastavila:

- Zavalio se potom iza mojih leđa i nakon minutu-dvije iznenada me udario šakom u glavu da sam licem udarila u sjedalo ispred sebe - opisala nam je napad Boja Kaurin i dodala kako je razočarana ponajviše vozačem tramvaja koji se nije želio zaustaviti niti pozvati policiju.

Boja Kaurin boluje od teškog oblika karcinoma. Hoda krajnje otežano s pomoću štaka i za koji dan ide na još jednu tešku operaciju nogu te nam je dodala kako od udarca u zatiljak ima bolove u vratu i glavi kao i problem s uporabom analgetika koji nisu kompatibilni s lijekovima koje pije u procesu kemoterapije.

- Vjerujte da me ovaj napad i vrijeđanje više boli od opake bolesti i nije mi jasno da ima takvih osoba. Ako se i pronađe počinitelj, željela bih ga upoznati i kulturno upitati što sam mu učinila da me onako kukavički bez povoda udario. Ima li taj čovjek uopće suprugu, dijete ili staru majku. Ne, ne mogu to razumjeti - dodala nam je konsternirano Kaurin.

- Ja mu osobno ne želim nikakvo zlo. Odgojena sam da ne mrzim već da praštam. Neka ga procesuiraju institucije i sam Bog ili neka se u svojoj savjesti ako je ima, sam nosi sa svojom "hrabrošću" udaranja starijih, nemoćnih i bolesnih osoba.

Inače, Boja Kaurin, supruga i majka dvoje sinova u svome ratnom putu bilježi pripadnost 82. sunjskom bataljonu i potom 57. domobranskoj pukovniji. Ranjena je i vojni je invalid s 40% oštećenjem organizma.

Također doznajemo iz izvora bliskih policiji da su istražitelji jučer bili u direkciji ZET-a gdje su obavili istražne radnje u svrhu identifikacije napadača, kao i razgovora s vozačem tramvaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:40