BRANI SE ŠUTNJOM

'NISAM KRIV!' Krhki mladić obitelj napao šakama, kantom, krampom, sjekirom i nožem

Vrbovsko, 221212.Zenska osoba srednje zivotne dobi je preminula, a za zivot zene starije dobi bore se lijecnici ogulinske bolnice nakon pucnjave jutros oko 7.30 sati u kuci u Ulici I.G.Kovacica u Vrbovskom. Osumnjiceni muskarac, takodjer clan te obitelji, pocinio je samoubojstvo u obliznjoj sumi.Foto: Mario Pusic / CROPIX
 Mario Pušić / CROPIX

ZADAR - Zbog pokušaja ubojstva oca i brata šakama, kantom, krampom, sjekirom i nožem u Bibinjama, u utorak je na Županijskom sudu u Zadru počelo suđenje 30-godišnjem Ivanu Šuljiću, koji se u zadarskom istražnom zatvoru nalazi dva mjeseca, piše Slobodna Dalmacija .

Pred sucem Marijanom Bitangom sudi mu se za dvostruki pokušaj ubojstva koji se dogodio 10. i 11. svibnja u dvorištu obiteljske kuće u Bibinjama gdje je, kako se navodi u optužnici zadarskog Županijskog državnog odvjetništva, bez ikakva povoda, najprije napao brata udarivši ga kantom u lice.

Sukob se nastavio šakama, kojima je Šuljić još dva puta brata udario u glavu, dok ga je na tlu nastavio udarati drškom krampa te mu je slomio nos. Kad se on otrgnuo i uspio pobjeći, 30-godišnjak je uzeo sjekiru i udario ga drškom u trbuh.

– Branit ću se šutnjom i ne smatram se krivim – kazao je u utorak krhki 30-godišnjak s naočalama za vid, nakon što su ga vezanog lancima iz pritvora u sudnicu doveli pravosudni policajci.

Otac Ante i brat Stjepan, koji su pozvani kao svjedoci, odbili su dati iskaz o tome što se dogodilo u vrijeme žestokog sukoba u njihovoj obiteljskoj kući u Bibinjama.

Otac je stradao sutradan, u nastavku obiteljskog obračuna, kad je Šuljić krampom nasrnuo na njega na katu kuće gdje mu je pobjegao brat, kojega je prethodno zarezao po ruci nakon što ga je nožem oštrice duge 15,5 centimetara pokušao ubosti u prsa.

Otac mu je na koncu ipak oduzeo nož i bacio ga na fotelju, što je Šuljić prethodno “začinio” demoliranjem inventara.

– U to sam vrijeme gledao nogomet, a što se događalo, ne znam – kratko je kazao otac 30-godišnjeg optuženika, inače nezaposlenog i neoženjenog kuhara koji, kako je sam izjavio, povremeno radi na crno, čime zarađuje u prosjeku od 5000 do 6000 kuna.

– Smatramo da je optužba neutemeljena i da okrivljeni nije počinio kaznena djela za koja ga se tereti – zaključio je odvjetnik optuženog 30-godišnjaka John Matek.

Do idućeg ročišta, koje je zakazano za 30. listopada, zatražio je njegovo psihijatrijsko vještačenje na okolnost duševnih smetnji. Tada će se kao svjedokinja pozvati i 84-godišnja Marcela Garibović, koja navodno jedina zna detalje obiteljskog obračuna u Bibinjama, piše Slobodna Dalmacija .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:49