JOŠ NEMA PRIVEDENIH

NEVJEROJATNA PLJAČKA BANKE U METKOVIĆU, NESTALO ČAK 7 MILIJUNA KUNA! Sumnja se na dvije zaposlenice, policija potvrdila: 'Istraga je u tijeku'

Raiffaisen banka u Metkoviću
 Denis Jerković / Hanza Media

U Metkoviću je navodno opljačkana poslovnica Raiffeisen banke.

Prema prvim neslužbenim informacijama, dvije zaposlenice pronevjerile su veću količinu novca - spominju se višemilijunski iznosi, ali i zlato.

Dubrovački dnevnik javlja da je riječ o 7 milijuna kuna.

Iz dubrovačko-neretvanske policiji su poručili kako nije riječ o "klasičnoj pljački", već o "financijskim transakcijama", javlja Hina.

Hini je to u srijedu izjavila glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Nevenka Bečić, navodeći da policija u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom istražuje slučaj nestanka novca iz jedne banke u Metkoviću, nakon što je prije nekoliko dana s tim u vezi podnesena kaznena prijava.

Bečić je istaknula kako nije riječ o "klasičnoj' pljački, već o financijskim transakcijama", zbog čega bi istraga mogla potrajati.

Da jedošlo do pljače, potvrdili su nam iz Raiffesine banke. Njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

- Sukladno Vašem upitu te povećanim medijskim interesom, vezano uz internu pronevjeru novca u poslovnici Raiffeisen banke u Metkoviću, ovim putem potvrđujemo da je došlo do otuđenja većeg iznosa novca (isključivo gotovine) iz trezora poslovnice.

Provođenjem interne kontrole stanja u trezoru, otkrivene su nepravilnosti, te su odmah po saznanju, pokrenute interne procedure, ali i istražne radnje pravosudnih tijela RH protiv osumnjičenika.

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela pronevjere, te zbog činjenice da smo podnijeli kaznenu prijavu, nismo u mogućnosti komentirati detalje istrage kao niti osobne podatke o osumnjičenicima za ovo kazneno djelo.

Također, ovim putem bismo zamolili predstavnike medija za razumijevanje, jer se radi o sredini u kojoj su stanovnici blisko povezani, te nikako ne bismo voljeli da ova priča u još većoj mjeri ima dodatan negativan utjecaj na obitelji i bliske osobe osumnjičenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 06:23