BIZARAN SLUČAJ

NEVJEROJATAN PREOKRET U ISTRAZI PLJAČKE Poštar izmislio razbojnike i sam pokrao mirovine

Marko Suknaić (32) slomio se na ispitivanju u policiji i priznao da je sam sebe opljačkao
Zagreb, 120413.USKOK.U medjunarodnoj akciji Setac uhicen je veci broj krijumcara droge.Na fotografiji: privodjenje jednog od uhicenih.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

Priča o poštaru Marku Suknaiću (32) kojega su kamenjem napali razbojnici i orobili ga uz prijetnju vatrenim oružja na području mjesta Košare u Tounju nedaleko od Ogulina, a koja je prije nekoliko dana zgrozila javnost, dobila je svoj nastavak, još nevjerojatniji od opisa razbojništva koji je 32-godišnjak iz Tounja “prodao” policajcima.

On sam je naime pljačkaš, čovjek koji je ukrao novac za mirovine svojim sumještanima. Da bi sa sebe skrenuo sumnju, izmislio je priču o prepadu.

Podsjetimo, policiji je ispričao da su ga na cesti napali razbojnici i da su mu službeni automobil zasuli kamenjem, zbog čega je sletio s ceste.

Čim je otvorio vrata, dvojica razbojnika zaprijatila su mu oružjem, zbog čega im je, kako je ispričao policiji i svojim šefovima, predao sav novac. Svota je bila poveća jer je mještanima raznosio mirovine.

Policajcima ta priča, međutim, nije držala vodu pa je nakon višesatnog ispitivanja ipak “propjevao”.

Neslužbeno doznajemo da je pravi slijed događaja bio ovakav: poštar je na tajnoj lokaciji zakopao vreću s novcem, a potom produžio do lokalne ceste na kojoj je smislo prepad.

Sam je nabacao kamenje na automobil te ga parkirao pokraj ceste da izgleda kao da je sletio, a kako bi priča bila uvjerljivija čak si je razbio i mobitel.

Policija će ga zbog toga prijaviti Općinskom državnom odvjetništvu za tri kaznena djela, za lažno prijavljivanje, za pronevjeru, te zbog oštećenja tuđe stvari.

Stanovnici Tounja su šokirani jer je riječ o njihovu uzornom susjedu, obiteljskom čovjeku i ocu dvoje djece. Suknaić je osim toga sportaš koji se bavi malim nogometom, a čak je i općinski vijećnik HSP AS-a.

- Nemam je tu što komentirati. Doviđenja - rekao nam je u kratkom telefonskom razgovoru i poklopio slušalicu osumnjičeni poštar Marko.

U Vijeće je ušao s nezavisne liste Ivice Sopeka, potom je s načelnikom i još nekoliko vijećnika pristupio HSP AS-u, a na svečanosti osnivanja lokalnih tijela stranke u prosincu prošle godine bila je i predsjednica stranke Ruža Tomašić.

- Šokiran sam. Marko je bio dobar suradnik i čovjek i nikada ne bih pomislio da je kadar učiniti takvo što. Mi smo već pokrenuli postupke kojima ćemo ga izbaciti iz stranke i iz Općinskog vijeća, takav čovjek nam ne treba i tu nema kompromisa - odlučan je Markov stranački šef, načelnik Tounja Ivica Sopek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:58