CRNA SRIJEDA

NESREĆE U ISTRI Pijani Austrijanac izazvao sudar s pet ozlijeđenih, mladić iz Svetog Lovreča završio na krovu

Mladić je prešao na suprotnu stranu kolnika te se sudario s teretnim automobilom kojim je upravljao 71-godišnjak iz Brtonigle
 Bruno Konjević / CROPIX

BUJE - Pet je osoba lakše ozlijeđeno u prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu oko 19,45 sati na području Buja, a izazvao ju je pijani 20-godišnji državljanin Austrije.

On je pod utjecajem alkohola od 0,86 promila upravljao Audijem austrijskih registracijskih oznaka iz smjera Buja prema Umagu. U oštrom lijevom zavoju, mladić je zbog neprilagođene brzine prešao na suprotnu stranu kolnika te se sudario s teretnim automobilom pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 71-godišnjak iz Brtonigle.

U nesreći su oba vozača te putnici iz Audija, dva maloljetna austrijska državljana, kao i putnica iz teretnog automobila, 65-godišnjakinja s područja Buja, zadobili lakše ozljede koje su im sanirane u Općoj bolnici Pula.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv vozača Audija podnosi se optužni prijedlog, kažu u Policijskoj upravi istarskoj.

Također, istoga dana u prometnoj nesreći koja se dogodila na području Poreča jedna je osoba teže ozlijeđena. Automobilom Peugeot 308 zagrebačkih registracijskih oznaka upravljao je 18-godišnjak iz Svetog Lovreča, krećući se kolnikom županijske ceste 5209. Dolaskom do mjesta Štifanići mladić je zbog neprilagođene brzine prešao na suprotnu stranu, sletio s kolnika te se prevrnuo, prvo bočno i potom na krov.

Ozlijeđenom mladiću pružena je pomoć u OB Pula gdje su mu utvrđene teške ozljede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:22