DVA TJEDNA POTRAGE

Nema pouzdanih dokaza da se Martini Horvat dogodilo neko zlo

Nakon isteka zakonskog roka za prikupljanje dokaza za prijavu Leskovčanin je pušten
 Damir Glibušić/CROPIX

Otkako je u subotu, 13. ožujka Martina Horvat posljednji je put viđena u naselju Lanište u Novom Zagrebu, a njezin brat Boris dva je dana kasnije to prijavio najprije vukovarskoj, a potom i zagrebačkoj policiji, brojni odjeli lokalnih policija i MUP-a proveli su impresivno velik broj mjera i radnji s ciljem njezina pronalaska. No, do danas njoj nema traga, kao ni pouzdanih dokaza da joj se nešto loše dogodilo.

Inspektori odsjeka krvnih delikata zagrebačke policije ozbiljno su se prihvatili potrage za Martinom nakon razotkrivanja spleta sumnjivih okolnosti. Sve što stoji na raspolaganju istražiteljima tada je “stavljeno u pogon”, a uskoro je Martinin bivši dečko Saša Leskovčanin pao pod sumnju za teško ubojstvo i skrivanje leša. Međutim, nakon isteka zakonskog roka za prikupljanje dokaza potrebnih za kaznenu prijavu, Leskovčanin je pušten. Doduše, kretanje mu je ograničeno jer je smješten na zatvoreni odjel intenzivne njege u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče. Razlog je, navodno, suicidalno ponašanje. Iako nema službene potvrde, neslužbeno saznajemo da je on još pod sumnjom, ali izuzetno vješto izmiče kriminalističkim zamkama policijskih inspektora.

Tragovi pronađeni u stanu, kakvi god oni bili, uvijek se mogu pripisati rezultatima stalnog boravka u njemu. Slično je i s automobilom, u kojem se Martina često vozila i koji je ionako prepun njezine kose, epidermalnih ljuskica i otisaka. Čak i ako u stanu ili autu istražitelji pronađu tragove njezine krvi, to ne bi bio dokaz da je u stanu ubijena i u autu prevezena do mjesta gdje je skriveno njezino tijelo. Traganje za nestalom Martinom Horvat provodi se na području Hrvatske, a na temelju raspisane međunarodne potrage uključene su i druge članice Interpola .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 09:35