PONOVLJENO SUĐENJE

Nastavak suđenja zadarskom Al Caponeu: Majka ga ponovno pokušala izljubiti

Ninčeviću se već sudilo za isto kazneno djelo, a u prvom postupku na Županijskom sudu u Zadru bio je osuđen na tri godine zatvora, no u ponovljenom mu je kazna umanjena na dvije i pol godine

ZADAR - Iako je još na prošlom ročištu upozorena da ga može poljubiti tek nakon završetka rasprave , majku starog policijskog znanca Zvonka Ninčevića zvanog Al Capone (53) jučer su pravosudni policajci ponovno morali zadržati od naleta osjećaja.

- Pustite me da ga poljubim u glavu, pustite me. Nije on Al Capone on je moj Zvonko - ponovno je kroz suze vikala majka Al Caponea kojem se na zadarskom sudu od travnja sudi zbog pokušaja ubojstva 41-godišnjeg Zadranina Tomislava Klarice kojeg je 14. prosinca prošle godine, od kada se nalazi u pritvoru ubo nožem u trbuh. Sukob se odigrao u večernjim satima nakon svađe u jednom zadarskom kafiću gdje je Capone iz još neutvrđenih razloga nožem ubo 41-godišnjaka.

- Vjerujem u Boga i u svoju majku se kunem, nema šanse da sam kriv onako kako me optužujete - kazao je Ninčević koji je sudskom vijeću naglasio kako on nije Al Capone već ga samo tako zovu. Iako je kazao da će obranu iznijeti na kraju dokaznog postupka, Capone je jučer kazao kako je 41-godišnjak najprije napao njega. Ovaj je jučer to opovrgnuo kazavši kako ga je prvi put vidio u kafiću gdje se našao sa svojim poslovnim partnerom.

- Sa moje desne strane bio je Ninčević. Ne znam zašto, no u jednom je trenutku nasrnuo na mene nožem i ubo me, a Dado zvani Vepar mu je istrgnuo nož iz ruke. Vidio sam da krvarim i mislio sam da sam gotov, a on je nakon toga sjeo na biciklu i otišao - ispričao je 41- godišnji Klarica. Vlasnik kafića u kojem se odigrao sukob posvjedočio je kako nije vidio tko je koga prvi napao te da ne zna zbog čega je došlo do sukoba, pogotovo jer zna da se obojica nisu poznavali od prije.

- Ne znam što je bilo jer je u kafiću bila velika gužva, no Ninčević je uvijek bio miran gost. Čak mi je iz pritvora poslao razglednicu da mi se ispriča zbog sve što se dogodilo - posvjedočio je vlasnik kafića u kojem se u večernjim satima odigrao sukob. Nakon njegova svjedočenja sudsko vijeće je odlučilo da će se provesti psihijatrijsko vještačenje Ninčevića do 12. lipnja za kada je zakazana nova rasprava. Ninčeviću se već sudilo za isto kazneno djelo, a u prvom postupku na Županijskom sudu u Zadru bio je osuđen na tri godine zatvora, no u ponovljenom mu je kazna umanjena na dvije i pol godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:16