UHIĆENJE U METKOVIĆU

NASTAVAK AKCIJE GLADIUS 2 Ovo su dileri koji su preprodavali drogu u dolini Neretve

Metkovic, 200614.Policijska akcija Gladius 2 u Metkovicu u koordinaciji dubrovacke PU i USKOK-a odnosno Drzavnog odvjetnistva RH. U akciji policijskih snaga na podrucju PU Metkovske u manje od sat vremena uhiceno je pet osoba osumnjicenih da su ukljuceni u zloporabu opojnih sredstava i prekogranicni kriminal sverca narkotika.Foto: Denis Jerkovic / CROPIX
 Denis Jerković / CROPIX

Danas poslijepodne, za manje od sat vremena, u razdoblju od 17,20 do 18,15 sati, službenici Odjela za suzbijanje kriminaliteta droga PU dubrovačko-neretvanske na području doline Neretve uhitili su više osoba koje se osnovano sumnjiči da su povezani s nedozvoljenom proizvodnjom i preprodajom opojnih droga, piše Dubrovački vjesnik .

Uhićenja su uslijedila nakon opsežnih i višemjesečnih istraga koje su uključile usku suradnju s policijskim snagama i kriminalističkim inspektorima zemalja regije. Navodno je riječ o nastavku serije uhićenja u prošlotjednoj akciji „Gladius 2“ tijekom koje je na području Hrvatske uhićeno šest osoba. Tom je vrlo zahtijevnom akcijom u cijeloj je regiji, kao i prošle godine, koordinirala PU dubrovačko- neretvanska koja se tako još jednom dokazala da premda malobrojna ima kvalificirani i višestruko dokazani stručni kadar za realizaciju sličnih akcija.

Kako smo iz pouzdanih izvora neslužbeno doznali, svi osumnjičenici su s područja Metkovića a očekuje se da će tijekom večeri biti privedeni u sjedište dubrovačke PU, u Villa Palmu, gdje će se obaviti kriminalistička obrada. Potom se očekuje kako će ih tijekom subote 21.lipnja djelatnici Narko- odjela privesti nadležnom Državnom odvjetništvu te dežurnom sucu istrage koji bi trebao odlučiti o tome ostaju li na slobodi do okončanja sudske istrage koja će, kako se očekuje sutra biti otvorena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 00:26