SUĐENJE SVEĆENIKU

NASLJEDNIK FRA ŠIME NIMCA: Gdje je novac? Gdje će ti duša? NIMAC: Ne reci lažna svjedočanstva

Jako je interesantan podatak koji je iznio Marijo Mikulić, inače odvjetnik, a po kojemu je fra Šime Nimac imao sve papire i bio ovlašten za prodaju atraktivnog zemljišta
 Jakov Prkic / CROPIX

NOVO 16:20 - U nastavku današnjeg ročišta svjedočio je i fra Petar Vrljičak, koji je naslijedio fra Nimca na mjestu župnika Baške Vode i koji je zatekao račun župe bez novca od prodaje zemljišta, javlja Slobodna Dalmacija.

- Gdje je novac? Gdje će ti duša? - upitao je u sudnici optuženog Nimca.

- Gdje će duša drugima?- retorički je odgovorio Nimac i priupitao svog nasljednika Vrljička koja je osma Božja zapovijed, aludirajući da ovaj ne govori istinu jer navedena zapovijed glasi:

"Ne reci lažna svjedočanstva na bližnjega svog".

Posljednja je svjedočila Tamara Pletikosić koja je bila podređena Jasmini Bilonić dok je ona radila kao šefica Odjela VIP klijenata u Splitskoj banci. Izjavila je kako je dio naloga vezano za transfere novca Jasmina Bilonić davala usmeno.

Suđenje se nastavlja u utorak.

-------------------------------------------------

13:47 - Na Županijskom sudu u Splitu jutros je nastavljeno suđenje fra Šimi Nimcu i bankarici Jasmini Bilonić za pronevjeru 9,8 milijuna kuna od prodaje crkvenog zemljišta u Baškoj Vodi, piše Slobodna Dalmacija.

Svjedočili su Lidija i Marijo Mikulić, vlasnici tvrtke Sunčani Bast, koji su od fra Šime i otkupili parcelu.

Ispričali su kako su tvrtku osnovali u RH jer s onom iz Gruda u BiH nisu mogli kupovati, niti graditi u Hrvatskoj.

Ipak, daleko je interesantniji podatak koji je iznio Marijo Mikulić, inače odvjetnik, a po kojemu je fra Šime Nimac imao sve papire i bio ovlašten za prodaju atraktivnog zemljišta.

- Viši crkveni krugovi bili su upoznati sa svime - kazao je svjedok.

Suđenje se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:28