PRIJETIO MU SMRĆU

Napadač na Gambijca isti dan orobio i učenika

 SIPA

Nepopravljivi naci skinhead K. Š. (18), koji je prošlog tjedna s prijateljem vršnjakom M. F. pokazao primitivizam u središtu Zagreba prijeteći smrću studentu iz Gambije A. J. (29), nakon čega je pušten da se brani sa slobode, u međuvremenu je ipak završio u pritvoru. Otkriveno je da je počinio razbojništvo nad jednim maloljetnikom.

Dana 12. listopada 18-godišnji K.Š. odlučio je “zavladati” zagrebačkim ulicama. Prve je žrtve tražio rano ujutro na autobusnom stajalištu na Črnomercu.

Oko 8.40 sati prišao je 15-godišnjem školarcu kojem je zaprijetio premlaćivanjem ako mu ne da sve što ima u džepovima. Mladi huligan uzeo je maloljetniku novac i smartphone oštetivši ga za 8000 kuna. Istog dana oko 22.10 sati u Draškovićevoj ulici s još trojicom mladića K.Š. počinio je zločin iz mržnje zbog rasne pripadnosti i boje kože. Kod kazališta Vidra sukobili su se s Gambijcem i glumcem M. G. (35), posjetiteljima 9. Međunarodnog festivala kazališta slijepih. Kad su ugledali mladog Afrikanca, huligani su počeli glasno govoriti: “Koji k.... crnci hodaju Zagrebom?” Počeli su ga dodirivati te prstom “mjeriti” vrat dajući do znanja da će ga zaklati.

Izvukli su i nož kako bi pokazali da misle ozbiljno. Prestravljeni student i njegov prijatelj koji ga je branio te zaradio lakše ozljede pobjegli su bandi.

Huligani su u bijegu pak kantom za smeće razbili izlog trgovine. Uhićeni su u tramvaju broj 13. Prijeti im i do tri godine zatvora zbog zločina iz mržnje, a K. Š. bi zahvaljujući iživljavanju nad učenikom mogao i duže “guliti”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:00