ISPRED KUĆE A. WEISZA

NAPAD NA TREŠNJEVCI Zapaljen Audi čovjeka kojega su sumnjičili za napad na novinara Duška Miljuša

 Damir Krajač/CROPIX

Nepoznati napadač u srijedu navečer u Kameničkoj ulici na Trešnjevci podmetnuo je požar pod Audi A6 kojim se koristio Darko Dakić (37), osoba koju je policija prije nekoliko godina osumnjičila da je sudjelovao u napadu na novinara Jutarnjega lista Duška Miljuša te na vlasnika Industrogradnje Josipa Galinca.

Popucala stakla

Dakićev Audi bio je u srijedu navečer parkiran ispred kuće Dakićeva poznanika Arnolda Weisza, a zbog požara su popucala stakla i na Weiszovoj kući. Audi je u požaru u potpunosti izgorio. Policija je na konferenciji samo izvijestila kako je zapaljen Audi A6 u vlasništvu 37-godišnjaka, te da su popucala stakla na kući u vlasništvu 53-godišnjaka, no kako neslužbeno doznajemo u pitanju su bili upravo Dakić i Weisz.

Policija će pak nastaviti kriminalističku obradu u slučaju koji su okarakterizirali kao dovođenje u opasnost opće opasnom radnjom budući da je utvrđeno da je Audi netko polio benzinom i zapalio.

Dakić je u crnim kronikama prije nekoliko godina završio nakon što ga je policija osumnjičila zajedno s Vuletićem da je bio jedan od maskiranih napadača koji su palicama pretukli Duška Miljuša te Galinca, no dokaza gotovo da i nije bilo pa je tužiteljstvo odustalo od progona, a Dakić i Vuletić su protiv države pokrenuli spor zatraživši da im se isplati naknada za mjesece koje su proveli u pritvoru.

Policijski znanci

Ni Dakićev poznanik Arnold Weisz nije nepoznat policiji. Naime, njegovo ime iskrsnulo je prije dvije godine u sklopu tzv. afere prodaje informacija iz PNUSKOK-ovih istraga. Jedna od akcija koja je tada procurila bile su mjere upravo nad Weiszom i njegovom suprugom. Akcija je po njegovu prezimenu dobila ima “Bijelo”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:43