ZASJEDA NA RIVI

NA TRAJEKTU GLUMILI TURISTE U raciji na Hvaru dilere zavarali sa šesnaest mladih policajaca

Razmilili su se među putnicima, snimili sumnjivce, a na izlazu s trajekta zasjeda je već bila spremna
 Damjan Tadić / CROPIX

HVAR - Satrali smo se ova tri dana - kratko na pitanje jesu li imali puno posla odgovara Marija, inače pomorska policajka posebno za Ultru prebačena u ekipe koje su tijekom festivala bile zadužene za hvatanje dilera. Marija bi slobodno dodatni posao mogla potražiti na modnim pistama, i jedina je cura među ekipom koja je tijekom festivala ganjala dilere, piše Slobodna Dalmacija .

I nije da se žali, dapače: kaže kako ne bi imala ništa protiv toga da jednog dana radi na Odjelu za droge, jer joj se taj posao čini uzbudljiv i zanimljiv.

FOTO: RACIJA NA HVARU Policajci u civilu upali na Ultru u potrazi za drogom

Slično razmišljaju i njeni kolege koje čeka četvrta noć u nizu s dvanaestosatnom smjenom.

I kao da netom nisu, u svega petnaestak minuta, na izlasku s trajekta zaustavili dilera iz Kaštela koji je na Hvar potegnuo samo zbog Ultre. Ukupno šesnaest mladih policajaca iz raznih postaja, čija su lica još nepoznata dilerima, na isti se trajekt ukrcalo samo zbog dilera, a akcija je počela još na trajektu. Razmilili su se među putnicima, snimili sumnjivce, a na izlazu s trajekta zasjeda je već bila spremna.

Plavi Citroen Saxo izlazi, policajci ga okružuju, počinje pretraga. Na automobilu pločice skinute s nekog Mercedesa. Vozač predaje dvije tablete ecstasyja, pravda se kako je to sve što ima, još par minuta razgovora i, nakon što policajci spominju psa za droge, zaustavljeni vozač sam predaje vrećicu s 50-ak grama speeda zapakiranog u 38 paketića.

FOTOGALERIJA: Policajci u civilu pretresali partijanere na Hvaru

Citroen Saxo izašao je s trajekta. Policajci ga okružuju.

Istovremeno, druga policijska ekipa pretražuje automobil dvojici Mađara kod kojih su našli nešto kokaina za osobnu upotrebu. Dok dilera čeka privođenje sucu istrage i pritvor, turiste čeka 5000 kuna kazne, a ako žele platiti odmah - 3500 kuna.

Ante Balov zadovoljan je radom ekipe koju vodi. Iza njih je osamdesetak privođenja tijekom Ultre, između ostalog i dilera s 336 tableta ecstasyja. Činjenica da je uhićen podalje od Poljuda pokazuje kako se za festival ekipa dobro pripremila, odnosno da im se rad nije svodio na ganjanje onih s jointom ili par tableta, već su se u prvom redu skoncentrirali na preprodavače. Tog su dilera s 336 tableta, primjerice, primijetili prilikom pokušaja prodaje, bježao im je preko nekoliko ulica sve dok se nije sakrio u portun u kojem su ga i uhvatili. Torbicu s drogom sakrio je u kutiju za stari papir. Tvrdio je, naravno, da nije njegova. Odmoglo mu je to što je u istoj torbici držao i svoje dokumente.

- Toliko mi je glava već puna, nakon svake smjene mi je tako bubnjalo da mi se činilo da mi se auto pokvario - u polušali će jedan od policajaca.

Ekipa se u međuvremenu razmilila po Hvaru, i nakon kratko vremena, voditelju Balovu preko veze počinju javljati o privođenjima. Večer je tek počela, do finala zadnje večeri ultre u Policijskoj postaji Hvar imat će dosta posla s pisanjem izvještaja. U sami prostor na kojem se održava party ulaze na kraju i opet ista priča. Nakon nekog vremena, javljaju da je primijenjena prisila: nekome se očito nije svidjela pomisao da će ostati bez zarade i ostatak večeri provesti u policiji. Sve se to odigrava brzo, ostatak rasplesanih partijanera i ne primjećuje što se događa. Par iskusnijih dilera primijećeno je u blizini partyja, ali su, kada su shvatili da je policija u akciji, brzo nestali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:19