NASTAVAK SUĐENJA

NA ORUŽJU PRONAĐENI OTISCI PRSTIJU DVOSTRUKOG UBOJICE 'Nije bio ljubomoran, bio je zabrinut zbog svojih kćeri'

 Mate Piškor/Cropix

SISAK - Na oružju kojim je 11. lipnja prošle godine kod mosta na rijeci Sunji nedaleko od Graboštana počinjeno dvostruko ubojstvo, te trostruko ubojstvo u pokušaju, pronađeni su otisci prstiju koji odgovaraju okrivljenom za ovaj zločin koji je šokirao cijelu Banovinu, bivšem policajcu Mariju Slabinjcu.

Rečeno je ovo u utorak na Županijskom sudu u Sisku, drugog dana suđenja zbog ubojstva Blaženke Slabinjac, njezinog vanbračnog partnera Ivice Hajdukovića i pokušaja ubojstava dviju kćeri Blaženke Slabinjac i Hajdukovićevog također maloljetnog sina. Saslušano je pet svjedoka, od kojih niti jedan nije svjedočio zločinu, nego su svjedočili o odnosima između okrivljenog za ubojstvo Marija Slabinjca, te ubijenih, njegove supruge Blaženke, koja ga je ostavila, i njezinog izvanbračnog partnera Hajdukovića.

Svi su svjedoci iskazivali da su znali za braćne nesuglasice Marija i Blaženke Slabinjac, te su odreda svjedočili da okrivljeni za ubojstvo nije bio ljubomoran, da nije želio da mu se žena vrati, nego je brinuo za sigurnost svojih dviju kćeri o kojima, prema iskazima nekih svjedoka, majka nije dovoljno brinula.

Otkriveno je, iz iskaza policajca Policijske postaje Hrvatska Kostajnica, Gorana Gajdoša, kako je na sam dan ubojstva Blaženjka Slabinjac prijavila policiji da je Mario bez njezinog znanja došao pred školu i uzeo djecu, te ih odveo u nepoznatom smjeru.

Zaustavljen je na graničnom prijelazu prema BiH i oko 15,45 sati, 11. lipnja, Mario Slabinjac je predao kćeri majci Blaženki. Pet sati kasnije, rafalima iz automatske puške Mario Slabinjac ubio je svoju suprugu, njezino vabnračnog partnera, a pucao je i prema svojim kćerima koje su bile zajedno s majkom u automobilu kojeg je izrešetao rafalom, za sigurnost kojih je, prema iskazima svjedoka, jako brinuo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:33