NAJNOVIJE SAZNANJE

Na Klisu je likvidiran 22-godišnjak iz Postira, stari znanac policije

 Jakov Prkić/CROPIX

SPLIT - Ivo Stipetić (22) iz Postira s otoka Brača muškarac je koji je u ponedjeljak pronađen ubijen s dva metka u glavu na makadamskom putu na Kočinjem brdu iznad Klisa. Stipetićev nestanak prijavila je njegova 22-godišnja djevojka Maja. K. pred dva dana.

Prema njenim riječima Ivu nije vidjela od 3. prosinca od kada s njim nije uspjela stupiti u kontakt. Njegovo tijelo pronašao je slučajno jedan lokalni mještatin. Lice mu je bilo prekriveno zgrušanom krvlju. Policija je privela nekoliko osoba na obavijesne razgovore. Ali, kako nam je kazala Marina Kraljević- Gudelj, glasnogovornica policije, osumnjičenik za to ubojstvo još uvijek nije identificiran. Istražni sudac naložio je obdukciju.

No, usmrćeni muškarac policiji je od ranije poznat po nasilništvu, teškim tjelesnim ozljedama i iznudama. S njim su poslijednji put posla imali 21. studenoga kada je s dilerom Kristijanom Stojanovićem Kikijem, poznatom po pokušaju ubojstva Gorana Matijevića Surle, narušavao javni red i mir u ugostiteljskom objektu "Kavana" u Supetru razbijajući čaše.

Stipetića se ujedno povezuje i s pucnjavom koja se u svibnju dogodila u Vinkovačkoj ulici. Nepoznata je osoba, naime, pucala na Golf u kojoj su bile tri osobe. Sumnjalo se da je u toj raboti prste imao sam Stipetić. No, kako pretragom njegova stana i vozila nisu nađeni nikakvi dokazi, ta je sumnja odbačena.

Stipetić je u policiji bio i u siječnju prošle godine kada je s Petrom Malkićem iz ugostiteljskog objekta „Bašo“ u Tugarima otuđio televizor i utržak. Nakon tog događaja otuđeno je vratio policiji uz obrazloženje da je bio angažiran od Milana i Jure Ordulja, a sve radi naplate duga od 3 tisuće eura. U prosincu 2008. je samo zato što se naumio parkirati na parkirnom mjestu kojeg je već odabrao Ivan B., Stipetić Ivana nasilno izvukao iz vozila i namlatio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 17:32