PARTY U ŠTINJANU

NA GLAZBENOM FESTIVALU ZAPLIJENA DROGA OD ČAK 114 OSOBA Kokain, esctasy, gljive...

Kao i na nedavnom "Outlook" festivalu koji se održao na istom mjestu ilegalne tvari su u najvećem broju slučajeva pronađene kod Britanaca.

PULA - Tijekom glazbenog festivala "Dimensions" u Štinjanu kod Pule u šest dana zabilježeno je čak 109 zaplijena raznih vrsta droga, od marihuane do kokaina i halucinogenih gljiva, izvijestila je policija.

Količinski je najveća zaplijena 152,05 grama marihuane i 522 tablete esctasyja, no policija je kod ljubitelja elektronske glazbe pronašla i 45,3 grama hašiša, 108,6 grama amfetamina i metamfetamina, 64,9 grama ketamina, 16,5 grama kokaina, 16 grama mefedrona, 8 komada LSD-a i 8 grama halucinogenih gljiva.

Droga je oduzeta od 114 osoba, a kao i na nedavnom "Outlook" festivalu koji se održao na istom mjestu ilegalne tvari su u najvećem broju slučajeva pronađene kod Britanaca. Na "Dimensionsu" su po broju uhićenja na drugom mjestu bili Belgijanci (16), a treći Hrvati (9). "Palo" je i sedmero Francuza, šestero državljana Australije, četvero Nizozemaca, po troje Talijana i Austrijanaca, po dvoje državljana Švedske, SAD-a, Grčke i Mađarske te jedan državljanin Kanade, Bugarske, Brazila, Irske, Rusije i Slovenije.

Šestero uhićenih policija je zbog neovlaštene proizvodnja i prometa drogama kazneno prijavila. Radi se o četvero državljana Velike Britanije, jednom austrijskom te jednom hrvatskom državljaninu, a svi su privedeni u pritvorsku jedinicu i predani u nadležnost državnog odvjetnika.

Ostalih 108 kod kojih je pronađena droga kažnjeni su prekršajno.

Na nedavnom festivalu "Outlook" od 28. kolovoza do 2. rujna istarska je policija zaplijenila više od pola kilograma marihuane, hašiša, amfetamina, ketamina, meferdona i kokaina te 289 tabletica ecstasya i 51 komad LDS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 16:57