PLJAČKA U ZAGORI

MONSTRUMI OPLJAČKALI SIROMAŠNE STARCE 'Dohvatio me za glavu, a drugi je krenuo na suprugu'

 Vojko Bašić/CROPIX

Dvojica razbojnika koja su u srijedu dva sata iza ponoći u mjestu Gizdavcu u Dalmatinskoj zagori upala u kamenu i derutnu kuću 76-godišnjeg Ivana Šunjića i njegove 78-godišnje supruge Nevenke zaslužuju najveću moguću kaznu.

Ivan je, naime, invalid i mukotrpno je radio u brodogradilištu da bi u starosti primao oko dvije tisuće kuna mirovine, a Nevenka, zbog problema s kičmom i kukovima, kao teški invalid starački život provodi ne mičući se iz kreveta, piše Slobodna Dalmacija. Žive u kući na osami, odmah uz cestu, oko 500 metara od mjesta. Nakon što su razbojnici upali u kuću, podijelili su "posao". Jedan je krenuo na Ivana, a drugi na njegovu nepokretnu suprugu, da bi nakon par minuta otišli s nekoliko tisuća kuna u džepu. Kako neslužbeno doznajemo, u pitanju je nešto manje od deset tisuća kuna.

Uperio lampu u nju

- Čuo sam da mi žena iz druge sobe nešto viče, probudio sam se i htio sam izići van obaviti nuždu i u biti sam otvorio vrata tim razbojnicima. Mene je jedan odmah dohvatio za glavu, stavio mi ruku na usta i odvukao u ovu prvu sobu, dok je drugi s jakom lampom snage farova kamiona krenuo u sobu gdje je ležala Nevenka. Toliko me je stiskao u ovoj sobici da mi je lijeva ruka sada modra i ispod kože se pojavio gnoj. Tako bespomoćan nisam vidio što se dalje događalo u sobi gdje mi je bila žena - govori nam Ivan potresen događajem.

- Zbog bolova u leđima i kukovima, sinko, jako malo i teško spavam, pa sam tako čula i da je nešto klapnulo ispred kuće te sam zovnula Ivana. Čula sam da se ustao, a onda je u sobu upao ovaj razbojnik s tom baterijom. Nije bio maskiran, zapamtila sam mu duguljasto lice, a na glavi je imao bijelu krpu ili je bio sijed. Na rukama je imao bijele radničke rukavice u kojima ljudi nose cigle.

Od šoka vam to ne znam sve ni reći. Kad sam se probala podići s jastuka, uzeo me za desnu ruku i bacio s kreveta na pod, a nakon toga je odmah krenuo rukom u prvu ladicu na kantunalu uz moj krevet u kojoj je bio novac. Znala sam da trebam zvati 112 i probala sam nešto tipkati po telefonu, a onda je on isključio kurdelu iz telefona i meni prijetio govoreći da će me ubiti ako se ne smirim. Nisu oni tu puno bili, ne znam je li dvi-tri minute - govori nam Nevenka pokazujući nam prst na desnoj ruci, koji je od razbojnikova gnječenja poljubičastio.

I prevarantica im banula

Nakon što su razbojnici otišli, Šunjići su uspjeli obavijestiti policiju, a i dvije kćeri koje žive u Splitu i Neoriću.

- Od šoka smo zaboravili da smo dio novca koji smo imali potrošili na postavljanje pločica u WC-u, sreća da smo ih tako utrošili, pa smo policiji naknadno rekli da ti novci nisu ni bili tu kod nas. A i ovako su ukrali poprilično, a točno koliko, mi vam sada, sinko, ne znamo - kažu nam supruzi Šunjić, koji su nas primili u kuću kad su čuli što nas zanima.

Vidjevši da smo potreseni činjenicom na koga sve "razbojnici imaju snage udariti", iznijeli su nam Šunjići još jedan događaj koji ih tišti, a odnosi se na izvjesnu Anu Horvat, prevaranticu koja je jednom banula u kuću i skupo naplatila masažu bolesne Nevenke, piše Slobodna Dalmacija.

- Došla je i drugi put, sjela tu u dvorište i kada sam je išao potjerati, zajebavala nas je i govorila nam: "Šta mi možete, ajde me ubijte" - priča nam ovaj bračni par koji samo želi u miru provesti teške umirovljeničke dane. Ali mira im ne daju ni prevaranti ni razbojnici!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:26