JEZA U OBITELJSKOJ KUĆI

MONSTRUMI IZ VRBOVCA U RUKAMA POLICIJE Žrtvu prvo udarali sjekiricom po glavi, propucali, pa dokrajčili nožem...

Nakon što su policijski službenici Policijske uprave (PU) zagrebačke dovršili kriminalističko istraživanje dvoje osumnjičenih za ubojstvo 41-godišnjega muškarca u Dubravi kod Vrbovca, čije je tijelo pronađeno 2. travnja ove godine, predani su pritvorskom nadzorniku, a nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici protiv njih je podnijeta kaznena prijava.

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakinjom i 26-godišnjakom zbog osnova sumnje da su 24. studenoga 2013. godine na području Dubrave kod Vrbovca u obiteljskoj kući ubili 41-godišnjeg muškarca, priopćila je u petak PU zagrebačka.

U priopćenju se navodi da su osumnjičeni zbog narušenih odnosa namjeravali ubiti 41-godišnjaka i dogovorili se da će to učiniti pa je osumnjičeni iskoristio vrijeme kada se muškarac odmarao te ga sjekiricom, koju je prije toga donio u kuću, više puta udario u glavu. Potom je tijelo premjestio u podrum kuće gdje je iz plinskoga pištolja, koji je osumnjičeni također prije kupio u dogovoru s osumnjičenom, u glavu 41-godišnjaka ispalio više hitaca, a na kraju mu je nožem zadao i više uboda te je muškarac na mjestu preminuo.

Kako stoji u priopćenju, u namjeri da prikriju kazneno djelo, osumnjičeni su tijelo ubijenog muškarca prevezli do napuštenog imanja na području Vrbovca, gdje je osumnjičeni 26-godišnjak tijelo ubijenoga bacio u bunar opteretivši ga komadom željeza koji je poslužio kao uteg.

U sklopu kriminalističkog istraživanja policijski službenici pronašli su tijelo ubijenog muškarca 2. travnja u večernjim satima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:28