ZAVRŠIO U ZATVORU

MONSTRUM U ODORI Policajac pedofil iživljavao se na curicama: 'Volim sado-mazo i nisam znao da su djeca!'

Žrtve su imale 13 godina. Pobjegle su iz popravnog doma u Bedekovčini i tražile su laku zaradu...
 Marko Miščević/CROPIX

ZAGREB - Suspendirani granični policajac J. O. (44) zvani Oluja bez seksa jednostavno ne može. Bičevi, povodac, vibratori, kožne ogrlice sa metalnim zakovicama samo su dio rekvizita koji su u njegovom skučenom stanu u užem centru Zagreba redovito bili izloženi na stolu. Sado-mazo druženjima s dvije 13-godišnje štićenice Odgojnog doma za žene Bedekovčina 2009. i 2010., kojima je plaćao 200 do 500 kuna ovisno o željama, zapečatio si je karijeru.

Tri godine od šokantne policijske akcije protiv pedofila nazvane Kolekcionar, ovisnik o nastranom seksu s maloljetnicama na velikogoričkom je sudu nepravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora.

Njegova obrana je bila kratka i jasna: Volim sado-mazo i nisam znao da su djeca.

Bila je 2009. Dvije djevojčice pobjegle su iz Doma. Na putu prema Kvatriću sredile su se, našminkale i dogovorile sastanak s policajcem, inače po obrazovanju mesarem. Znale su da je on “frajer za lovu”, a njima je upravo trebao novac.

- Ja ti imam 13 godina. Pobjegla sam iz doma i nemam para - rekla je jedna od dvije fizički nerazvijene djevojčice u kojoj je policajac odmah vidio priliku za zabavu. Odvezao ju je u stan, sobičak sa madracem na podu i stolom na kojem su laptop, kamera i fotoaparat. Sa strane je još bila tuš kabina. Dok je u njemu kipjelo, naglasio joj je kako ne vjeruje da ima toliko godina jer da izgleda starije. Stavio je crnu masku preko lica i krenuo slikati i snimati svaku njezinu tetovažu, madež...

- Oko vrata stavio mi je pseću ogrlicu. Na bradavice je zakačio štipaljke i naredio da budem četveronoške, da budem zločesta i da govorim: 'Ti si moj tata, dobar tata! A sam tvoja zločesta curica'. Na to je govorio nešto prosto i da sam kuja i da će me razvaliti. Trebala sam se samozadovoljavati. Odradila sam felatio. Rekao mi je da šutim o tome! Otuširali smo se zajedno u tuš kabini i urinirao je po meni. Briznula sam u plač.

Odvezao me u kafić na Borongaju gdje mi je pokazivao slike golih cura od kojih sam četiri prepoznala jer su isto bile štićenice Doma - ispričala je maloljetna žrtva, danas djevojka na pragu punoljetnosti koja se s policajcem susrela još nekoliko puta i zaradila po 500 kuna.

S njom je snimio 16 videozapisa i 116 eksplicitnih fotografija. Osim svog stana, policajac je koristio i vikendicu prijatelja M. B. (60), automehaničara, obiteljskog čovjeka s dvoje djece kojeg je “počastio” s jednom od dvije djevojčice. Zbog sudjelovanja u gnjusnom činu, M. B. je također nepravomoćno osuđen na godinu zatvora.

Uz policajca i mehaničara, u akciji Kolekcionar uhićeni su i zaštitar D. Š. (46), arhitekt s Raba Z. R. (50), novinar D. Š. (44) i penzioner D. P. (65). Oni su šest maloljetnica, svaki na svoj način, podvodili, fotografirali nage, snimali s njima porniće i prijetili im objavom na internetu. Snimljeni materijal su razmjenjivali. Loš imovinski status u kombinaciji s problematičnim djetinjstvom i povlačenjem po institucijama, bili su dovoljno valjan razlog da žrtve pristanu na njihova obećanja. A obećavali su novac: navodno je gluma u pornićima varirala od 500 do 1000 kuna. Kolekcionar je nastavak akcije iz 2009. kada je, zaštitar, tada policajac, uhićen s prijateljem fotografom N. Š. zbog istih grijeha.

Dali su oglas da traže modele. Javila im se tada 17-godišnja djevojka (danas glumica u domaćim TV sapunicama) koja je pristala na snimanje erotskih fotografija i grupni seks.

No, seksi filmić stavili su na internet te nesretnu djevojku ucijenili pet godina kasnije za 18.000 kuna.

‘Vjernik sam, ali ne idem u crkvu, užici su mi važniji’

Moj otac je bio 'zadrti dođoš iz Bosne' sklon alkoholu i agresivan, započeo je J. O. priču koju je ispričao psihijatrima.

- Imao sam 16 godina kada je poginuo u prometnoj nesreći. Odahnuo sam jer je i mene tukao. Majka je duševni bolesnik i 30 godina se liječi. Sestra je trgovkinja, udana i mislim da i ona ima nekih psihičkih smetnji. Brat je retardirani autist i koristi socijalnu pomoć, a polubrat je paranoik koji dvije godine nije izašao na ulicu, završio je školu za mesara i nikad nije radio.

S nama živi i tetka sa dva razreda osnovne škole koja nam kuha. Dakle, ja sam jedina osoba u kući koja je koliko toliko normalna - opisao je bivši policajac okruženje u kojem živi. Nakon što se zaposlio 1992. u MUP-u, proveo je deset godina u zračnoj luci kao pozornik, a idućih deset na izoliranom malograničnom prijelazu. Početkom 90-ih uplovio je u vode BDSM (Bondage Discipline/Dominance Submission/Sado Masochism).

- Nabavio sam si kazete, skidao filmove s interneta. Želio sam se naći u tome jer je to postao moj odabir. Bit je u dominaciji nad drugim partnerom. Ne koristim lijekove jer mi to brani vjera. Otkad sam u zatvoru, utjeha mi je Bog čiji me unutarnji glas tješi. Religioznost sam otkrio dok sam radio na aerodromu.

Prijatelji su imali ormar pun svetih knjiga i savjetovali su mi kako da ne skrenem jer sam u sebi imao nekog nečistog, bludnog duha. Vjera mi zabranjuje da imam prijatelje osim Isusa Krista. Ja sam apokaliptični kršćanski fundamentalist, ali u crkvu idem slabo jer imam puno posla i jer sam zauzet osobnim užicima. Ujedno volim fizičke poslove, udaranje u vreće, bodybuilding... - pojašnjava još bivši policajac kojem su pri uhićenju, kako kaže, misli jurile 150 na sat. Davne 1993. Bio je suspendiran na devet mjeseci jer mu je slijepi putnik ušao u prtljažnik, a deset godina poslije proglašen je najboljim djelatnikom zagrebačke policije. Vještačenje je pokazalo da ima narcistički poremećaj ličnosti uz poremećaj seksualnog mazohizma s bizarnim aktivnostima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 13:24