SUĐENJE U SRBIJI

MONSTRUM OSUĐEN NA MAKSIMALNU KAZNU Mesar iz Surčina dobio 40 godina zatvora za ubojstvo male Tijane!

 Facebook

BEOGRAD - Dragan Đurić osuđen je na 40 godina zatvora zbog ubojstva Tijane Jurić, javlja srpski Blic.

Po završetku suđenja Đurić je dobio 12 godina za pokušaj silovanja te 40 godina za teško ubojstvo, no po objedinjenoj optužnici u zatvoru će ostati 40 godina.

Predstavnici tužiteljstva i odvjetnik obitelji Jurić, Miro Orović, već su ranije zatražili da se Đurića osudi na maksimalnu zakonsku kaznu zatvora, no njegov je odvjetnik Viktor Gostiljac kazao, temeljeći izjavu prema viđenom na suđenju, da ne može dobiti najstrožu kaznu u Srbiji.

Međutim, sud, tužiteljstvo i obitelj Jurić smatraju kako su prezentirani dokazi dovoljni da potvrde optužnicu, to jest da se Đurića osudi za teško ubojstvo kojim je pokušao prikriti pokušaj silovanja.

Viša javna tužiteljica Mladenka Gajin Manojlović u završnoj je riječi kazala kako je Đurić s namjerom udario automobilom Tijanu Jurić te je uvukao u vozilo i pobjegao. Nakon neuspješnog silovanja ubio ju je. Prema svemu tome, smrt nije nastala iz nehaja već kao posljedica događaja izazvanog preumišljajem.

- Pošto u ovom postupku ničeg ni činjenično, ni pravno nije bilo sporno, jer je okrivljeni priznao sva ova nedjela koja je počinio, bilo je bitno da se ukaže na okolnosti od kojih zavisi odluka o kaznenog sankciji. Sve te okolnosti su naročito otežavajuće, jer ni jedna okolnost od kojih zavisi odluka o kaznenoj sankciji ne stoji njemu u prilog - kazao je Orović.

Odvjetnik tuženog na kraju je rekao kako izvedenim dokazima Tužiteljstvo ne može dokazati da je Đurić ubio Tijanu Jurić ne bi li prikrio neko drugo kazneno djelo.

Gostiljac smatra da se ne radi o hladnokrvo isplaniranom ubojstvo i ponovio svoju tvrdnju da se radi o pokušaju silovanja sa smrtnom posljedicom, jer je po njegovom mišljenjuju do smrti došlo tijekom pokušaja silovanja.

Inače, za ovo kazneno djelo predviđena je kazna od najviše 20 godina zatvora, piše Blic .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:40