BIVŠEM POLICAJCU PRIJETI DUGOGODIŠNJI ZATVOR

MONSTRUM NA SUDU Ubio bivšu ženu i njenog dečka, pucao na djecu, pa rekao: 'Nisam kriv!'

Mario Slabinjac se nije mogao pomiriti sa činjenicom da ga je supruga napustila i da ima drugoga
 Mate Piškor/Cropix

SISAK - Pripremnim ročištem, u utorak, 3. prosinca na Županijskom sudu u Sisku počelo je suđenje Mariju Slabinjcu (40), kojeg optužnica tereti za počinjenje čak pet teških kaznenih djela: dva teška ubojstva, dva teška ubojstva u pokušaju i ubojstvo u pokušaju.

Suđenje će biti nastavljeno glavnom raspravom 20., 21. i 22. siječnja iduće godine, a na pripremnom je ročištu dogovoreno da će na glavnoj raspravi biti saslušana tri vještaka te osam svjedoka. Kako neslužbeno doznajemo, Slabinjac je na pripremnom ročištu rekao da se ne osjeća krivim.

Za svako teško ubojstvo i teško ubojstvo u pokušaju zapriječena je kazna od najmanje 10 godina zatvora, a za ubojstvo pet pa se može očekivati da će ovom bivšem policajcu biti dosuđena kazna dugotrajnog zatvora.

Optužnica Slabinjca, koji je pritvoru od 12. lipnja, tereti da je 11. lipnja ove godine, u Graboštanima kod Hrvatske Kostajnice, zbog ljubomore ubio svoju bivšu suprugu Blaženku Slabinjac (39) i njenog nevjenčanog supruga Ivicu Hajdukovića (45).

U automobile su se nalazile njegove dvije maloljetne kćeri i maloljetni Hajdukovićev sin, ali, unatoč opasnosti da će ubiti ili povrijediti djecu, pucao je. Slabinjac se, prema navodima susjeda iz Graboštana, nikako nije mogao pomiriti sa činjenicom da ga je supruga napustila i da ima drugoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 03:26