ZLOČIN U ZAGREBU

MLADIĆI ZBOG SILOVANJA U OSVETNIČKOM POHODU 'Probudio sam se u haustoru bez majice i gaća, samo u hlačama'

Zagreb, 061010.Gajeva 7/1, redakcija novina Novosti kojima prijete zbog naslovnice "Oba su pala".Na slici: haustor na kojem nema ploce sa imenom redakcije, ali kojem se ulazi u prostorije redakcije Novosti.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX / KRAJAC DAMIR

Na tri i pol godine zatvora osuđen je jučer na zagrebačkom Županijskom sudu 35-godišnji Vedran M. zbog razbojništva koje je u rujnu prošle godine počinio nad Edinom I. i još četvoricom mladića.

Vedran M. i tada još maloljetni F. D. došli su kratko prije ponoći do podrumskog stana u Ulici kneza Borne koji je koristio Edin I. Preko glave su navukli improvizirane potkape s prorezima za oči, a bili su naoružani nožem i sprejem suzavcem. U trenutku kada je jedan muškarac izlazio iz stana upali su u unutrašnjost i napali oštećenog Edina I. Vedran ga je u hodniku poprskao suzavcem po očima, a njegov mladi kompanjon mu je zaprijetio da će ga ubosti nožem ako im ne preda novac i drogu.

Kada je Edin I. uzvratio da nema ni novca ni droge, srušili su ga na pod i počeli udarati. Potom su u kuhinji pronašli selotejp traku kojom su Edinu vezali ruke i oblijepili oči i usta. Tako vezanog ostavili su ga u hodniku i krenuli u dnevnu sobu gdje su se nalazila četvorica mladića. I njima su zaprijetili da će ih izrezati nožem i pošpricati suzavcem, te su im naredili da im predaju novac i mobitele. Obzirom da su i oni to odbili učiniti, F. D. je prišao jednom od mladića, počeo ga udarati i porezao ga nožem po natkoljenici. Potom su počeli pretraživati mladiće i uzimati im novac i mobitele. Ukupno su im ukrali oko 3.700 kuna, jedan Iphone i slušalice za mobitel. Sve su to strpali u jednu platnenu vreću i dali se u bijeg.

Međutim, jedan od prisutnih mladića tijekom ovog prepada uspio je putem mobitela kontaktirati policiju, koja je u međuvremenu stigla do stana i ulovila obojicu prije nego što su uspjeli napustiti zgradu. Maloljetni F. D. već je ranije u odvojenom postupku osuđen na uvjetnu kaznu. On je u svome iskazu ustvrdio da nisu došli nikoga opljačkati već da su htjeli isprepadati Edina I. jer su smatrali da seksualno iskorištava mladiće po Zagrebu, te da je i on sam bio njegova žrtva. Ispričao je kako je prethodno nakon što ga je Edin počastio pićem u jednom kafiću, potpuno izgubio svijest i probudio se u jednom haustoru u centru grada bez majice i gaća, samo u hlačama. Usto, njegov prijatelj Vedran M. je imao informacije da se tamo sastaje skupina homoseksualaca koja dečkima po Zagrebu “sipa drogu u piće” te ih drogirane odvodi u njihov stan.

No, sudsko vijeće ipak je na temelju svih dokaza zaključilo da se radilo o počinjenju razbojništva nakon kojega su počinitelji uhićeni praktično na djelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 19:37