NASILNIK NA SUDU

MLADIĆ SILOVAO ŽENU U DISKO KLUBU Kako se izlazak nakon rođendanskog slavlja pretvorio u horor: 'Čim smo došli, počeo joj se nabacivati'

 Foto: iStock/Getty

Mladić iz sela u okolici Splita našao se na optuženičkoj klupi splitskog Županijskog suda gdje mu se sudi zbog silovanja 35-godišnjakinje iz Splita, koje se dogodilo u jednom splitskom disko-klubu u prosincu 2014. godine, i za to mu (ne)djelo, ako bude osuđen, prijeti kazna od jedne do 10 godina zatvora, piše Slobodna Dalmacija .

Prema optužnici, sve se odigralo u klubu u koji je oštećena žena stigla sa suprugom i društvom nakon što su prije toga slavili rođendan jedne od prijateljica. Mladića se tereti da je nasrtao na ženu na plesnom podiju kluba da bi potom, protiv njezine volje, gurnuo prst u njezin spolni organ.

– Kad smo došli u klub, za šankom je bio optuženi s društvom i već se tada počeo nabacivati jednoj našoj drugoj prijateljici. Bio je dosadan, uhvatio ju je s leđa, htio je plesati s njom, a ona mu je rekla da je zaručena i da se makne od nje. Mi smo se nakon toga raštrkali po klubu i ja sam u jednom trenutku vidjela crvenu kosu moje prijateljice koja je bila u vrlo neobičnom položaju. Leđima je bila pritisnuta o zid blizu ulaza u WC, obje su joj ruke bile podignute u zrak, a vidjela sam jednog muškarca da joj rukom drži njezine ruke.

- Nisam sigurna je li u rukama imala pivsku bocu. Vidjela sam da se nešto čudno događa i potrčala sam prema njoj i kad sam došla, ona ga je držala rukom za majicu i govorila mu da sad neće nigdje otići. Zatim su došli zaštitari, razdvojili nas i odgurali prema izlazu iz kluba.

- Ona je cijelo vrijeme plakala, bila je jako uzrujana i rekla da ju je on presreo i uhvatio, da ne zna je li htio plesati... Ona je tu večer prvi put bila u tom klubu, a kad su nas zaštitari izbacili van, iako ne znam zašto su nas, a ne njih izbacili jer se ona samo pokušavala obraniti od nasilnika, nazvali smo policiju, prijavili sve i ona je otišla na liječnički pregled – kazala je u svom svjedočenju prijateljica oštećene žene.

Na upit odvjetnika okrivljenoga, kazala je da se ne sjeća što joj je ona govorila o tome što se uistinu odigralo i na koji način. Dodala je i kako nikad nisu razgovarali o rezultatima liječničkog pregleda.

Okrivljeni mladić kazao je svjedokinji da laže te je upitao je li vidjela da je njezina prijateljica stavila ruke njemu oko vrata i skočila na njega, na što je ona odgovorila da nije, prenosi Slobodna Dalmacija .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 03:00