KAOS NA KORZU

Mladić divljao u zgradi gradske uprave, napao zaštitara, vrijeđao policiju...

Rijeka, 090415.Danas ujutro pred zgradom Grada Rijeke okupili su se prosvjednici protiv Energa. Grupa prosvjednika pokusala je uci u Gradsku vijecnicu u namjeri da prisustvuju sjednici Gradskog vijeca na kojoj se danas rjesava problematika Energovog modela naplate centralnog grijanja. Policija je sprijecila njihov ulazak i cuvala vrata zgrade.Foto: Davor Zunic / CROPIX
 Davor Zunic / CROPIX / CROPIX

Zgrada Grada Rijeke na Korzu bila je jučer prijepodne poprištem grubog incidenta - izazvao ga je 23-godišnjak koji je divljanje započeo oštećivanjem inventara, a potom napao i zaštitara, lakše ga ozlijedivši, piše Novi list .

Nedugo nakon dojave zaštitara gradske uprave policija ga je zatekla na autobusnom stajalištu u središtu grada te je priveden u službene prostorije policije. No niti to nije prošlo bez novih problema, budući je tijekom privođenja, kako je danas priopćeno, vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, a pronađena mu je i manja količina marihuane.

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad nasilnikom zbog više kažnjivih radnji.

Prijavljen je zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a posebice drskog ponašanja te vrijeđanja i omalovažavanja službenih osoba te zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporaba droga. Kazneno je, pak, prijavljen zbog oštećenja tuđe stvari.

Materijalna šteta će biti utvrđena naknadno, a 23-godišnji nasilnik će po završetku kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku, piše Novi list .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 14:17