SUKOB U OTOČCU

MLADI ROM VILAMA NAPAO POLICAJCE! Htjeli su mu napisati kaznu za parkiranje

 Cropix

OTOČAC - Pripadnici romske nacionalne manjine i dalje stvaraju probleme policijskim službenicima na području Otočca, odnosno susjedne općine Vrhovine. PU ličko-senjska javlja da su uhitili 18-godišnjaka s područja Založnica koji je vilama napao policijske službenike koji su mu je htjeli ispisati kaznu zbog počinjenog prometnog prekršaja.

Mlađahni Rom, naime, svoj je automobil nepropisno parkirao, gotovo pola Golfa II ostalo je na cesti, zbog čega su oni krenuli u svoje policijsko postupanje. Uslijedila je svađa s njime i nekoliko njegovih prijatelja, koja je rezultirala i napadom.

- On je priveden pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu, koje je po provedenoj dokaznoj radnji ispitivanja osumnjičenika sucu istrage podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora. Sudac istrage mu je odredio istražni zatvor u trajanju od 30 dana - kažu u PU ličko-senjskoj.

Najveći sukob policije i pripadnika romske manjine dogodio se sredinom prošle godine, kada je sedam Roma po ulicama Otočca naganjalo trojicu policajaca, i to nakon što su demolirali dva kafića i jedan disko-klub.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:00