NOVI DETALJI O STRAVIČNOJ NESREĆI U ZAGREBU

MLADI BRAČNI PAR POGINUO NA SLAVONSKOJ 'Često su divljali s tim nabrijanim BMW-om'

H.R. (29) i A.R. (21) projurili su kroz crveno, udarili u rubnik ceste te se zabili u betonski stup nadvožnjaka
Zagreb, 160414.Jucer navecer oko 23 sata na raskrizju Slavonske avenije i ulice kneza Ljudevita Posavskog dogodila se prometna nesreca gdje su dvije osobe smrtno stradale.Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
 Željko Puhovski / CROPIX

ZAGREB - Pretjerano stiskanje papučice gasa u večernjim satima utorka po zagrebačkoj ulici Ljudevita Posavskog kao i prolazak kroz crveno svjetlo na semaforu bili su kobni za mladi bračni par koji je na mjestu ostao mrtav.

Život je izgubio vozač prerađenog BMW-a H.R. (29), inače BiH državljanin te njegova 21-godišnja supruga A.R.

Oko 22,50 sati supružnici su se vozili navedenom dionicom te su dolaskom do raskrižja sa Slavonskom avenijom i Haleuševom ulicom ignorirali crveno svjetlo na semaforu.

U jednom je trenutku 29-godišnji vozač izgubio nadzor nad upravljačem te je prednjim kotačina svoje jurilice naletio na rubni kamen sa jugozapadne strane kolnika pritom sletivši na travnatu površinu.

Međutim, vozilo se dalje nastavilo nekontrolirano kretati pa je prednjim dijelom vozila 'pomeo' metalne stupiće te se zabilo u betonski potporni stup nadvožnjaka Slavonske avenije.

- Često se taj auto znao viđati po prometnicama kako divlja. Udara u oči njegova nabrijanost iako je riječ o starijem modelu. Nažalost, vozač i suvozačica su na najgori mogući način iskusili da je brzina bomba koja vreba iza ugla - pričali su svjedoci tragedije za vrijeme policijskog očevida koji je trajao do dva sata nakon ponoći.

Ono što je prolaznicima još 'upalo' u oči je i bejzolska palica u prtljažniku kao i nekolicina stvari koje su ispale na kolnik.

Beživotna tijela bračnog para prevezena su na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku gdje će se obdukcijom, između ostaloga, utvrditi i je li vozač u vrijeme tragedije eventualno bio pod utjecajem alkohola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 21:20