STRAVIČAN ZLOČIN

Milan (53) je godinama brutalno silovao i tukao 78-godišnju susjedu!

Nasilnik je u nekoliko navrata staricu silovao i pred sinom invalidom prijeteći mu da će ga zaklati ako zucne išta o tome
Zagreb, 220309.Stalni klijent opljackao automat klub u Ilici.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Šuvar/CROPIX

KOPRIVNICA - Milan Komljenović (53) iz Cepidlaka nedaleko od Križevaca najmanje 15 puta je silovao 78-godišnju susjedu, a njezinom sinu invalidu prijetio je da će ih zaklati ako kažu da je s njom imao seksualne odnose! Nesretnog je staričina sina jednom čak i prebio, samo da ne prijavi što se događalo.

Stoji to u optužnici protiv Komljenovića koja je podignuta nakon višemjesečne istrage i ispitivanja svih relevantnih svjedoka. Prema toj pravomoćnoj optužnici, nemile su se scene redovito događale u Cepidlaku do 2007. godine. Komljenović (49) uhićen je zbog optužbi za silovanje i prijetnje ubojstvom.

Od uhićenja pa unatrag šest godina - počevši od 2003. godine - nasilnik je najmanje 15 puta nesretnu ženu lovio za ruku i odvlačio je u sobu i naređivao da se skine. Ona se pokušavala braniti gurajući ga od sebe, a kako zbog nesrazmjera tjelesne snage i razlike u godinama to nije uspjevala, on joj je nekada skinuo, a nekada poderao odjeću i gaćice koje je imala na sebi, gurnuo je na krevet i raširivši joj noge "obavio snošaj". Sinu i njoj je prijetio da će ih zaklati ukoliko kažu da je to učinio.

Tijekom istrage okrivljena je potvrdila da je s Komljenovićem imala spolne odnose koji su uvijek bili nasilni, a koji su se događali redovito kada je bio pijan.

- Lud je, k'o divljak - kazala je istražnom sucu nesretna starica potresno opisujući događaje.

Sin silovane žene tijekom istrage kazao je kako on zna za najmanje pet slučajeva kada je okrivljenik silovao njegovu majku, a posebno se sjeća jednog slučaja kada je njega i majku na silu dotjerao u svoju kuću i zaključao ih. On je bio u kuhinji, a okrivljenik je s majkom otišao u sobu. U jednom je trenutku otvorio vrata i vidio kako se Komljenović bacio na njegovu majku, skinuo je i silovao.

Sin je kazao kako ih je Komljenović često tukao, a zbog prijetnji ubojstvom i batinama, dotad nije prijavio što se događalo. Zbog svega sin je pobjegao u napuštenu kuću preko njihove, a majka je pobjegla kod jedne prijateljice u selu.

Svjedokinja, inače prijateljica nesretne žene, kazala je kako joj je na samu novu godinu 2001. godine, sva krvava došla oštećena i rekla da ju je Komljenović pretukao pa su pozvali policiju. Opisala je da je nesretnica tada bila u teškom tjelesnom i psihičkom stanju i da joj je rekla da se boji Komljenovića jer je prijetio da će je ubiti zajedno sa sinom.

Potvrdila joj je kako je okrivljeni "šćapi" zbog seksualnih odnosa i da mu se ona tada jednostavno ne može otrgnuti, kao da ju je primio željeznom rukom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:29