NOVI TRAG U ISTRAZI DVOSTRUKOG UBOJSTVA

MASAKR U ZAGREBU Policija objavila fotorobot: 'Ovaj čovjek likvidirao je dvoje ljudi u Dubravi'

Bešćutni ubojica u prosincu je ugasio živote dvije sestre Vukosave Goranović (55) i Milice Zebe (53), a u krvavom pohodu na zagrebačkom Žutom bregu ranio i Miličinog supruga Stipu. Nakon 205 dana šutnje policija je pokrenula istragu s mrtve točke, objavila opis dvojice mogućih ubojica i foto robot jednog od njih te raspisala novčanu nagradu. Za informacije nude 50.000 kuna
Zagreb, 061213. Policijski ocevid ispred obiteljske kuce u ulici Zuti Breg u Dubravi, gdje je nepoznati pocinitelj upotrijebio vatreno oruzje prema tri osobe, od cega su dvije smrtno stradale.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 CROPIX

ZAGREB - Prošlo je točno 205 dana od dvostrukog ubojstva lanjskog prosinca na zagrebačkom Žutom bregu kada je bešćutni ubojica zajedno s pomagačem naprasito ugasio živote dvije sestre Vukosave Goranović(55) i Milice Zebe(53) te pritom ranio Miličinog supruga Stipu. Obavljeno je na stotine obavijesnih razgovora kao i nekoliko desetaka poligrafa pa je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, nakon šutnje i uzaludnih tapkanja u mraku, odlučio slučaj pokrenuti s mrtve točke - raspisana je novčana nagrada od 50.000 kuna za davanje obavijesti koje će rezultirati ili doprinijeti razrješenju mučke likvidacije.

Glavni egzekutor na fotorobotu ima oko 37 godina, visine je između 175 i 80 centimetara, jače tjelesne građe, okruglog lica bez brade i brkova s jače izraženim jagodičnim kostima. U vrijeme ubojstva bio je odjeven u tamno smeđu jaknu dužine do bokova od 'štofa' elegantnog izgleda, a ispod koje je nosio končanu tamniju majicu. Na glavi je, pak, imao kapu iste boje i materijala usklađenu s jaknom!

Njegov pomagač s kojim je ušao u kuću obitelji Goranović nakon što je pozvonio, star je oko 30 godina, visine do 190 centimetara i vitke građe. Ima tamniju, dužu kosu koja se iza uha kovrča.

- Dan i noć od tragičnog događaja na slučaju radi tim najboljih stručnjaka. Opsežno kriminalističko istraživanje došlo je do faze kad je ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik RH Ranko Ostojić, odlučio raspisati novčanu nagradu. Stoga molimo građane da sve korisne informacije uz zajamčenu diskreciju, dojave na telefon 192, putem email adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili u najbližu policijsku postaju - apelira prvi čovjek zagrebačkih plavaca Goran Burušić.

Damir Krajac / CROPIX
Zagreb, 010714.PU zagrebacka, Ulica Matice hrvatske 4.Konferencija za medije o stanju sigurnosti na podrucju Policijske uprave zagrebacke u prvoj polovici ove godine. Konferenciju su nazocili nacelnik PU zagrebacke Goran Burusic, nacelnik Sektora kriminalisticke policije Danijel Zugel, nacelnik Sektora policije Davor Posilovic te nacelnik Sektora za granicu Jozo Suker.Na forografiji: Goran Burusic s fotorobotom osumnjicenog za dvostruko ubojstvo u Dubravi.Foto: Damir Krajac / CROPIX

Na forografiji: Načelnik PU zagrebačke Goran Burušić s fotorobotom osumnjičenog za dvostruko ubojstvo u Dubravi. Foto: Damir Krajač / CROPIX

Obitelji, pak, tragično preminulih žena o tom potezu ne znaju ništa.

-'Garantiramo ti da ćemo ga naći' govorili su mi inspektori svaki puta kad sam došao u postaju ili, pak, zvao da pitam ima li noviteta. Ako misle da će fotorobot pomoći kao i novčana nagrada, samo naprijed! Mene o tom potezu nitko nije izvijestio. Ono što je još šokantnije je da netko ide pomoći u razrješavanju kaznenog djela samo radi novca! I nedavno, kad sam bio u policiji, uvjeravali su me opetovano da će slučaj riješiti i privesti kraju. Inače, sporni robot nikada nisam vidio, a ubojicu i dalje strpljivo čekam. Nitko nema pravo oduzeti nekome život, a ubojica je to učinio bez rukavica i ima čak dva svjedoka. Život mi je postao totalna katastrofa - rekao nam je kratko Slavko Goranović, sin ubojene Vukosave koji je nakon stravičnog čina imao policijsku zaštitu sve do prošlog mjeseca i trenutno se nalazi u Njemačkoj. O fotorobotu sa policijom nikada konkretno nije razgovarao zašto ga vidio nije, dok je o mogućnosti raspisivanja novčane nagrade bilo govora na samom početku, ali ništa konkretno.

Obje obitelji kao i cjelokupna javnost i dalje čeka odgovore na pitanja: Tko? Zašto?

Podsjetimo, u manje od dvije minute tog 6.prosinca između 18,30 i 18,50 sati nepoznati likvidator ispalio je hrpu metaka u dvije žene te ostavio ranjenog Stipu s kojim se prethodno naguravao da sjedi okružen krvavim prizorom smrti i izvikuje: „Spasite moju ženu! Milice, Milice moja!“. S mjesta događaja pobjegli su u automobilu, navjerojatnije ukradenom i s nepripadajućim tablicama.

Policija od prvog dana nije posustala. Na istražiteljskoj stolici redaju se osobe različitih profila, listaju se fotografije dosadašnjih recidivista, analiziraju se prikupljeni tragovi na poprištu ubojstava počevši od razbijene vaze koja je pala tijekom naguravanja sa Vukosavom. Kada mu se i uđe u trag, za obitelj Goranović i Zeba neće to biti nikakva satisfakcija jer njihove dvije voljene Vukosave i Milice više nema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 12:37