POTRESEN I ZBUNJEN

Martinin dečko: Nisam je ubio, volim je i čekam da se vrati kući

Saša Leskovčanin je pušten iz Psihijatrijske bolnice Vrapče, a na Lanište je došao u papučama

ZAGREB - Nisam ubio svoju djevojku Martinu. Nisam, nisam, sto puta nisam! Volim je i čekam da mi se vrati, gdje god bila. Danima su me u policiji uvjeravali da sam ubojica, a onda sam im rekao da ću sebe ubiti. Tek tada su odustali i smjestili me na psihijatriju. Cijela Hrvatska sada misli da sam ubojica, a ja čak niti u ratu nikog nisam ubio. Ne mogu više ovako živjeti. Nemojte me više slikati i neka me svi puste na miru - poručio je Saša Leskovčanin odmah nakon dolaska iz bolnice Vrapče u kafiću na Laništu, gdje su ga dočekali Martinin brat Boris, bivša supruga, prijatelji i reporteri Jutarnjeg lista.

Saša Leskovčanin ima desnu ruku zamotanu u zavoj, no ta ozljeda nema veze sa samoozljeđivanjem u policijskim prostorijama.

- To sam se opekao na ispušnu cijev motora par dana ranije - objašnjava Leskovčanin dok mu bivša supruga pruža cipele koje mu je donijela jer je pušten iz bolnice u papučama.

Dovezao se plavim Fiatom Puntom zagrebačkih oznaka, koji je do jučer bio na policijskom vještačenju.

Stari prijatelj iz Novog Sada

Stan Martine i Borisa Horvata još je zapečaćen. Protuprovalna vrata nedavno su ugrađena i oko okna se još vide tragovi zidarskih radova. Na pitanje o tepihu koji nedostaje iz stana Leskovčanin ima spreman odgovor.

- To je čupavi bijelo-crni tepih dimenzija metar puta dva. U njega se ne može zamotati čovjek, ma kako sitan bio. Naš zec ga je uništio zubima, a i fotelja je bila u rasulu, pa sam ih te subote kad je Martina nestala iznio u prizemlje zgrade. Tepih sam kanio ionako baciti, ali fotelju sam trebao dati prijatelju Joži da je tepecira. No, netko je pokupio i odnio i tepih i fotelju. Valjda sakupljači otpada - pretpostavlja Leskovčanin.

U kratkom razgovoru osvrnuli smo se i na sporni telefonski poziv na koji se on javio umjesto Martine.

- Da, javio sam se umjesto nje, a muškarac s druge strane rekao je da je iz Novog Sada. Kasnije sam pitao Martinu tko je to, a ona je rekla da joj je to stari prijatelj. Često je lagala. Sada tek čujem da je u veljači bila u Rotterdamu, u Francuskoj, Srbiji. Spominje se i Švicarska, a meni je rekla da ide mami u Vukovar . I prijateljice su mi lagale da je u Vukovaru, a i ti, Borise - obratio se Leskovčanin Martininu bratu koji je slušao naš razgovor.





Verbalni okršaj s bratom

- Nisam ti ja ništa lagao - pravda se Boris.

- Okej, idemo onda sada kod tvoje mame u Vukovar, pa u Novi Sad naći tog prijatelja - predlaže Leskovčanin. Ipak, Boris ne pristaje na to.

On i dalje tvrdi da je osoba odgovorna za smrt njegova oca Pala Horvata na odsluženju zatvorske kazne u Srbiji.

- Znam tko je taj tip, jer je bio u Lepoglavi kad sam i ja tamo ležao. Htio sam se s njim obračunati u zatvoru, ali pomilovan je i premješten u Srbiju - objašnjava Boris Horvat. Bez obzira na njegovo uvjerenje Pal Horvat na popisu je nestalih. Tvrdnje poznanika da je Martinu često zlostavljao, Leskovčanin opovrgava.

- Znalo je biti svađe i galame, ali nisam je tukao. Taj tko vam je to rekao, laže. Pa zar bi mi se vraćala da sam bio gad prema njoj? I prije je znala otići i na mjesec dana pa bi mi se na kraju vratila - tvrdi Leskovčanin. Na pitanje hoće li biti dostupan policiji, Leskovčanin kaže da hoće i da je svjestan da ga i dalje sumnjiče za Martininu smrt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 04:13