NOVO DIVLJANJE

MAMIĆA ISTRAŽUJE DORH ZBOG SRAMOTNIH PRIJETNJI 'Razbojniče jedan, iščupat ću ti grkljan! Pobit ću vas'

Zagreb, 281111.Maksimirski stadion, prostorije Gnk Dinamo.Konferencija za novinare Zdravka Mamica izvrsnog predsjednika Gnk Dinamo, povodom menadjerskog ugovora sa Eduardom da Silvom sadasnjim igracem Sahtara bivsem igracu Dinama. Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

Nepresušni izvor psovki, uvreda i prijetnji Dinamovog izvršnog predsjednika Zdravka Mamića još jednom je došao pod 'lupu' tužiteljstva. Općinsko državno odvjetništvo zaprimilo je još jednu prijavu. Ovoga puta za brutalne prijetnje čupanjem grkljana koje je Mamić, pred svjedocima na sastanku na maksimirskom stadionu, sipao kao iz rukava Željku Pakasinu, Davoru Čurkoviću i ocu Dinamovog nogometaša Roberta Murića, Branku Muriću.

- Razbojniče jedan, iščupat ću ti grkljan! Pobit ću vas - dio je uzrujanog repertoara koji je lanjskog prosinca sasuo Mamić Pakasinu kojem je ujedno i vjenčani kum, nogometnom menadžeru Čurkoviću i starijem Muriću svjestan da mu iz ruku izmiče predviđena milijunska zarada sa odlaskom 17-godišnjeg Roberta iz Dinama. Jeziva prijetnja smrću pretočena je u kaznenu prijavu, a iz tužiteljstva poručuju da su u tijeku povodom toga, dokazne radnje. Ako se iz osebujne prijetnje kojoj je 'kumovalo' izrazito Mamićevo nezadovoljstvo podigne još jedna optužnica, gazdi Dinama 'prijeti' do tri godine zatvora.

Inače, trojac kojem je prjetio čupanjem grkljana su sve do jednog povezani sa mladim 17-godišnjim nogometašom koji je u Dinamo prije dvije godine stigao preko Lepoglave, Zagorca i Bednje. Čurković je nogometni menadžer, Pakasin je obiteljski prijatelj, a Branko mu je otac.

Prema nekim informacijama, Mamiću se žestoko počeo dizati tlak kad je Murić odbio potpisati ugovor bez iznosa i uvjeta koji mu je ponudio i to na neviđeno. Pa je Mamić, navodno, pokušao privoliti nogometaševog tatu na potpis s pola milijuna eura gotovine, ali je i tu naišao na odbijenicu pa je Mamić 'ofiranje' usmjerio na nogometaševog agenta Ćurkovića kojeg (po)zna od prije. Na kraju je, nastavio po starom. Opušteno i u „mamićevom stilu“ kad su mu sva trojica bila na sastanku na domaćem terenu Maksimirskog stadiona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:15